Inhimillinen ja oikeudenmukainen muutos alkaa nyt!

Rinteen hallituksen budjettia käsitellään tällä viikolla eduskunnassa.

Vuosia jatkuneiden leikkausten jälkeen suomalaiset äänestivät eduskuntavaaleissa muutoksen puolesta. Muutoksen, joka on inhimillinen ja oikeudenmukainen.

Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvio tekee muutoksesta totta. Se vie Suomen leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle.

Hallituksella on kolme tärkeää päämäärää: ilmastonmuutoksen torjunta, työllisyyden ja osaamisen vahvistaminen sekä oikeudenmukaisuuden lisääminen.

Muutos aikaisempaan on merkittävä. Edellisen hallituksen aikana leikattiin sosiaaliturvaa, säädettiin epäoikeudenmukainen aktiivimalli ja leikattiin koulutuksesta. Edellinen hallitus heikensi varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta, leikkasi kehitysyhteistyömäärärahoja ja valmisteli sote-uudistusta markkinoiden, ei ihmisten ehdoilla.

Rinteen hallitus vahvistaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta muun muassa parantamalla perheiden asemaa, perusturvaa ja pienempiä eläkkeitä. Lisäksi hallitus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta 200 miljoonalla eurolla ensi vuonna, ja poistaa epäoikeudenmukaisen aktiivimallin leikkurin. Hallitus investoi merkittävästi osaamiseen ja koulutukseen kaikille koulutusasteille ulottuvalla 256 miljoonan euron kokonaisuudella. Hallituksen budjettiesitys kaventaa tuloeroja.

Nyt on aika ottaa yhdessä suunta kohti inhimillisempää, tasa-arvoisempaa ja reilumpaa Suomea. Suomea, jossa huomenna on paremmin kuin tänään.

Tutustu koko budjettiin täältä.