Järisyttävää Lintilä!

Tänään keskustalainen Mika Lintilä esittää ”järisyttävän” vision Ylen tulevaisuudesta: lakkautetaan toiminta Tampereen Tohlopissa ja siirretään se Pasilaan. Pakko sanoa: tyrmistyttävää!

Ihmettelen kovasti keskustan linjanmuutosta. Aiemmin keskusta on ollut ainakin ymmärtävinään aluepolitiikan merkityksen ja sen, että kaikki viisaus ei sentään asu kehä kolmosen sisäpuolella. Nyt linja on siis täydellisesti muuttunut.

TV2 Tampereella on avartanut hienosti tv-journalismia ja tuonut nimenomaan Helsingin ulkopuolisen maailman uutisaiheeksi. Ylen viisas linja kahdesta suuresta tv-tuotantopaikasta on ollut todellinen helmi, joka on osoittanut toimivuutensa.

Näinkö tässä nyt sitten keskusta on valmis täydelliseen takinkäännökseen?

Tohlopin lakkauttaminen olisi myös täysin päinvastainen toimi sen suhteen, mitä Yle parhaillaan suunnittelee. Se nimittäin on parhaillaan investoimassa Tampereen seudulle.

Lintilä perustelee huonosti asiaa mm. säästösyillä. Ensinnäkään säästöä tuskin tästä operaatiosta kovasti syntyisi ja toiseksi on uskomatonta, että johonkin näennäiseen säästöön nojaten ollaan valmiit uhraamaan koko TV2:n hieno perinne ja merkitys niin journalistisesti kuin alueellisestikin. En ole moista periaatetta koskaan uskonut kuulevani ensimmäisenä keskustalaiselta poliitikolta.

Vai onko tämä ”säästöjen” etsintä mitä hulluimpien ideoiden kautta nyt esimakua siitä, että keskusta on jo antanut periksi kokoomuksen ministeri Lindénin halulle ajaa Ylen rahoitus alas. Näinkö keskusta nyt tuo nöyrästi oman näkemyksensä tähän ministerin pyörittämään rulettiin?

Pitkäaikaisena Ylen hallintoneuvoston jäsenenä en voi kuin ihmetellä. Ja takuuvarmasti voin sanoa, että SDP:ltä ei todellakaan tukea tule tämänkaltaisille esityksille.

Ei kommentteja.

Vastaa