Päälaellaan

Tuntuu, että nykyisin saa politiikan areenoilla tottua ihan kaikkeen. Yllättääkö enää mikään tässä menossa, jossa välillä kaikki näyttää olevan päälaellaan.

Viimeisin ilmiö on, että jokin puolue maksaa massiivisen rahan ilmoituskampanjan läpi Suomen, jossa se kertoo, ettei kannata sellaista politiikkaa, jota se on tehnyt viimeiset neljä vuotta ja ilmoittaa tekevänsä myös tulevaisuudessa.

Siis haloo? Miksi ihmeessä kannattaa maksaa hurjia summia kertoakseen, että vastustaa omaa politiikkaansa? Eikö olisi paljon yksinkertaisempaa – ja halvempaa –  jättää vain tekemättä se, mitä mainosten mukaan vastustaa? Tässä täytyy olla takana jotakin piilonerokkuutta, muutenhan tämä vaikuttaisi yksinkertaisesti typerältä.

Viittaan tässä tietenkin kokoomukseen, joka on tällä kaudella nostanut arvonlisäveroa ja energiaveroja, sekä käytännössä arvovalinnoillaan saanut aikaan myös kunnallisveron noston useassa kunnassa. Eli tasaveroja on lisätty. Ja tuloja tasaavaa progressiivista tuloveroa kevennetty. Eli menty kohti tasaveroa. Enäähän vain n. 10 prosenttia verotuloista on sellaista, jota maksetaan maksukyvyn mukaan, loput ovat käytännössä tasaveroja.

Kokoomus on julkistanut tavoitteensa seuraavalle kaudelle. Niissä edelleen halutaan nostaa arvonlisäveroa ja energiaveroja sekä laskea tuloverotusta – ja taas ottaa uudet askeleet kohti tasaveroa.

Aiemmin kokoomuksen suhteellisen hyvin onnistunut bravuuri on ollut naamioitua joksikin toiseksi. Ensin naamioiduttiin työväenpuolueeksi sitten vihreiksi – ja molempia naamiaisia mainostettiin näkyvillä ja rahaisilla imagokampanjoilla.

Nyt on keksitty ihan uusi juttu: vastustetaan itse itseä.

Mutta toisaalta, kuten sanottu, riittäähän näitä outoja ilmiöitä tänä päivänä. Elämmehän aikaa, jolloin vihreät ovat hallituksessa, joka rakentaa kaksi uutta ydinvoimalaa, lisää varustelumenoja ja tulee ympäristöjärjestöjen toimesta nimetyksi historian ympäristökielteisimmäksi hallitukseksi! Ei ihme, että sekin on alkanut leikkiä kokoomuksen naamiaista milloin Suomen leijonana ja nyttemmin ”rötösherrojen jahtaajana” – vinkki: helpompaa olisi suitsia rahan valtaa, jos uuteen vaalilakiin olisi saatu SDP:n ajama ja vihreiden sanoissaan kannattama kampanjakatto, jonka vihreä asian esitellyt ministeri karsi laista pois.

Kaikkea ihmeteltävää löytyy vaikka miten paljon tänä päivänä. Timo Soini kertoi kirjoittaneensa ”Soinin malli” – nimistä ilmasto-ohjelmaansa puolitoista vuotta Brysselissä, jossa siis on kaikkien muiden ongelmien lisäksi vieläpä maailman hitaimmat kopiokoneetkin!

Ei kommentteja.

Vastaa