Prinssi Edward ja ministeri Viitanen luovuttivat tunnustukset Avartti-ohjelmassa kunnostautuneille

(Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote)

Avartti-ohjelman kansainvälisen neuvoston puheenjohtaja, Wessexin jaarli prinssi Edward ja kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen luovuttivat maanantaina tunnustukset ohjelmassa kunnostautuneille 70 nuorelle. Kultaisia tunnustuksia jaettiin kolme, hopeisia 19 ja pronssisia 48 kappaletta. Valtioneuvoston juhlahuoneistossa pidetyssä juhlatilaisuudessa oli läsnä myös kansainvälisen Avartti-ohjelman lähettiläs Wessexin kreivitär Sophie.

Avartti on kansainvälinen nuoriso-ohjelma, joka ohjaa 14–24-vuotiaita hyviin harrastuksiin, vapaaehtoistoimintaan ja uusien taitojen oppimiseen. Kansainvälisesti ohjelma tunnetaan nimellä The International Award for Young People. Vuosittain siihen osallistuu yli miljoona nuorta yli 140 maassa. Ohjelma aloitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1956.

Suomessa Avartti-ohjelma aloitettiin vuonna 1999. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja kehittämiskeskus. Ohjelman hallinnoinnista vastaa Avartti-säätiö. Säätiömuotoisuudestaan huolimatta Avartti ei ole järjestö vaan ohjelma, jota toteutetaan itsenäisesti kuntien ja seurakuntien nuorisotyössä, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Avartissa nuori kehittää osaamistaan erilaisissa taidoissa, ymmärtää terveellisten elämän tapojen merkityksen ja oppii ottamaan vastuuta toisista ihmisistä ja ympäristöstä. Ohjelmassa nuori asettaa itse omat tavoitteensa kilpailematta muiden kanssa. Saavutettuaan asettamansa tavoitteet nuorelle luovutetaan todistus tunnuksena osaamisestaan. Toiminnan ohessa on mahdollista tavata muita nuoria niin Suomesta kuin ulkomailta sekä tutustua erilaisiin kulttuureihin.

Lisätietoja:
– ohjelmajohtaja Jukka Ruotsalainen 050 343 1143 tai asiamies Mikko Varesmaa puh. 045 851 6572 (Avartti-toimisto)
Suomen Avartin www-sivut
– Kansainvälisen Avartti-ohjelman päätoimiston www-sivut

Ei kommentteja.

Vastaa