Siitäs sait, George ”Doublejuu” Bush…

Huhuu…pakko kai aloittaa näin, että edes itse huomaa, että täällä sitä vielä ollaan ja blogiakin pitäisi kirjoitella. Taas on ollut sata rautaa tulessa, joten kaikki oheiskiva, kuten blogin kirjoittaminen on kärsinyt. No, olihan viime viikko sellainen ”loma” meillä kansanedustajilla, eli ei istuntoja. Maanantaista torstaihin olin käytännössä töissä eli kokouksia, sähköposteja, asioiden valmistelua…mitä kaikkea!? No, koko ajan jotakin.

Ihan tarkoituksella olin päättänyt, että koska takana oli aika pitkä rupeama ilman vapaapäiviä, niin sitten perjantaista maanantaihin olisi oikeasti lomaa. Se tuntui edellyttävän, että olen jossain muualla, kun ihan kotona. Siinä kun tulee aina sitten lukeneeksi lehdet ja Sttn printit ja niin edelleen – se sormi siellä entereillä nääs. Joskus on saatava ajatukset työasioista pois, siksipä kävimme Harrin kanssa viettämässä vapaapäivät Tallinnassa. Ei sen pitemmällä, mutta kyllä sekin joltain tuntuu.

Meillähän on Tallinnan osalta sellainen perinne, että aikanaan kun menimme naimisiin -97, niin muualle emme ennättäneet keskellä Syyskuuta reissuun, kun Tallinnaan. Siitä asti sitten joka vuosi – sitkeästi – aina hääpäivänä Tallinnaan. Nyt ei ollut sellainen, se oli tosiaankin Syyskuussa. Nyt oli pakollinen hetken ”pako”, jotta sitten taas jaksaa tehdä työnsä paremmin, kun hetken lataa akkuja. Jotain uutta tarttui tälläkin reissulla matkaan: uusi kiva ruokapaikka, tai meille uusi, kai se siinä jo reilu vuoden päivät on ollut: Da Vinci –nimeltään, ihan vanhan kaupungin alkupuolella, italialaistyyppinen, hinta-laatusuhde kohdallaan. Suosittelen, vaikka tämän blogin ei kai mikään mainos ole tarkoitus ollakaan – mutta kai moni silloin tällöin Tallinnassa käy, ja silloin kivat vinkit ovat – niin, kivoja vinkkejä.

Politiikkaakin kai pitäisi kommentoida: jippii, vaalit USA:ssa näyttää menneen hyvin, heti, kun siellä opittiin käyttämään äänestyskoneita. Demokraatit voittivat, mikä on e-rit-täin hyvä asia. Siitäs sait George ”doublejuu” Bush, kun olet niin kovasti ollut sotimassa. Enemmän vielä, kun nyt tuoreeltaan erotettu sotaministeri Rumsfeld, mutta vaikeaa kai Bushinkin olisi mennä itsensä erottamaan.

Eikä tämä demokraattien voitto ole huono juttu senkään kannalta, että sitä ilmastoakin tulisi yhteisvoimin pelastaa. Ja tämä ”doublejuu” on tunnetusti ollut oikein doubletrouble näissä asioissa. Moni asiantuntija on sanonut jo sataan kertaan, etteivät nämä asiat ennen Bushin hallinnon vaihtumista tosissaan etene. Nyt päästään ottamaan jo tuntumaa, kun Republikaanit menettävät asemiaan.

Hassua muuten ajatella, että republikaaninen terminaattori Swartzenegger on ollut puolueensa nuivasta ympäristöasenteesta huolimatta tässä asiassa liikkeellä kiitettävästi. Näyttää moni iso mies saaneen tosi kaivatun ympäristöhengen päälle – ainakin Arnold Swartzenegger ja Eero Heinäluoma.

Ihan oikeasti: on tosi tärkeää, että Al Gore kiertää asian puolesta puhumassa ympäri maailmaa, että Tony Blair on aktiivi näissä asioissa ja meillähän Eero on ollut tosi paljon äänessä ympäristöasioiden puolesta. Jopa niin paljon, että Suomen luonnonsuojeluliittokin otsikoi tiedotteensa ”Heinäluomalta miehekäs tyrmäysisku Vuotokselle” ja tervehti ilolla kannanottojaan asiaan.

Eli taitaa kuitenkin ihan nyt puolueettomastikin…(minähän tietenkin olen puolueellinen, niin kuin jokainen kansanedustaja ja muu poliittinen toimija – luonnollisesti – on…ja pitää muuten poliittisen toimijan ollakin, miten ihmeessä sitä muuten ylipäätään tulisi määrittäneeksi, mitkä arvot, mikä aate, mikä inspiroi ketäkin – hitsit, minkä asioiden puolesta tässä maailmassa nyt kukakin haluaa hommia tehdä!)..niin siis puolueettomastikin arvioituna taitaa olla niin, ettei sen Eeronkaan todellinen minä eikä poliittinen minä ole sitä, mitä meille nyt joka tuutista mm. Kokoomuksen propagandaosastolta annetaan ymmärtää. ”Kova kaukainen jyrä” jyriseekin luonnon puolesta! Se on muuten sen asian puolesta, jonka Jyrki Katainen unohti kokonaan kesällä 9-sivuisesta linjapuheestaan Kokoomuksen puoluekokouksessa.

Muuten nämä luonnon puolesta jyrisevät isot miehet tuntuvat olevan vasemmistopolitiikkoja, joten tässä sakissa mainittu Swarzenegger on kelpo poikkeus muuhun maailman oikeistorintamaan nähden.

Kai sitä tässä vaiheessa täytyy viimeistään tunnustaa, että minä pidän terminaattorielokuvista – yllättävän paljonkin. Ennakkoon olin vähän asenteellinen – luulin niitä vain bang bangiksi ilman juonta. Olin väärässä, ne ovat olleet aikas jännittäviä. Ehkä ne suorastaan kiehtovalla tavalla karmivat minua, minä kun aina olen pelännyt robotteja. Huuuu! Tämä johtuu kai yhdestä Näkymätön mies- sarjan jaksosta, jonka näin pikkutyttönä. Siinä hirveä robotti jahtasi näkymätöntä miestä jossain tehdashallissa, ja aina, kun miespolo oli näkyvä, robotti tähtäsi häntä asekädellään ja sanoi mekaanisella äänellä ”kohde näkyvissä”…

No, nyt on toivottavasti yksi kohde kaikilla kirkkaana näkyvissä. Viimeaikaisetkin raportit osoittavat, että ilmastomuutos on pysäytettävä. Ja ovat muuten monet muutkin raportit näitä ennen osoittaneet tätä samaa – nyt nämä vaan saavat huomiota enemmän, ne iskostuvat mieliin ja ne otetaan enemmän tosissaan – hyvä. Tätä ajatellen Suomen on kortensa kekoon kannettava, samoin Euroopan ja koko maailman. Tässä riittää haastetta.

Ei kommentteja.

Vastaa