Teemat

Miksi lähiö?

  • Lähiö on noin 1,5 miljoonan suomalaisen koti
  • Yhä useamman juuret ja identiteetti ovat lähiössä
  • Moni lähiö tulossa peruskorjausikään – samalla mahdollisuus kehittää niin rakennuksia kuin kokonaisia asuinalueita
  • Asuinalueiden eriytymisen kehityskulku, johon pitää puuttua
  • Myönteinen tulevaisuuteen katsova lähiöhenki

Kehittyvä lähiö

kehityvalahioKehittyvässä lähiössä on kohtuuhintaisia koteja. Kohtuuhintaisten asuntojen rakentaminen on samalla lähiöiden kehittämistä. Myös kansallisomaisuudesta tulee pitää huolta. Lähiöissä on valtava korjausvelka. Siksi lähiöitä on korjattava ja uudistettava.


Elävä lähiö

elavaElävä lähiö tarvitsee hyvät palvelut. Lapsille tasa-arvoinen koulu, tuttu lähikauppa ja kirjasto, jossa käydä ja viettää aikaa. Lähiöitä tulee kehittää tulevaisuudessakin sellaisiksi, että palvelut voidaan turvata.


Kaikkien lähiö

kaikkien-ilmEriarvoistumisen ehkäisy on yksi hallituksen tärkeistä tavoitteista. Asuinalueiden tasa-arvoisuus, yhteisöllisyys ja osallistuminen oman asuinalueen kehittämiseen ovat avainasemassa eriarvoistumisen ehkäisyssä.


Turvallinen lähiö

Turvallinen lähiöTurvallinen ja terveellinen lähiö on viihtyisä elinympäristö liikkua ja elää. Kun jokainen kokee alueen omakseen, se tuntuu myös turvalliselta.


Tulevaisuuden lähiö

Tulevaisuuden lähiöUudet älykkäät teknologiat mahdollistavat palveluiden käyttämisen ja edistävät lähiöiden peruskorjaamista laadukkaiksi ja energiatehokkaiksi.

 

 

(kuvat 1, 2, 4 ja 5 Pentti Hokkanen/YHA Kuvapankki)