Petteri Orpo löysi tviittinsä edestään eduskuntakeskustelussa: ”Te täällä nyt selittelette”

Ajankohtaista,Ajankohtaista, tiedotteet

Eduskunta käy keskustelua neljännestä lisätalousarviosta. Oppositiopuolueet antoivat ryhmäpuheenvuoroissaan kovaa kritiikkiä hallitukselle velkaantumisesta.

Hallituspuolueista taas ihmeteltiin etenkin kokoomuslaisten puheita.

– Kun kuunteli perussuomalaisten ja kokoomuksen ryhmäpuheenvuoroja, se oli varsinaista populismin kilpalaulantaa.
Jos ajatellaan tilannetta, jossa Suomi on koronakriisissä, tuntuu, että sekä perussuomalaisilta että kokoomukselta on unohtunut kokonaan se syy, miksi tämä lisätalousarvio on tässä talossa. Se on sen vuoksi, että yritetään pelastaa tätä yhteiskuntaa, yrityksiä, ihmisiä tässä kriisin kourissa, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi.

– Nyt täällä ollaan hyvin huolestuneita lisämenoista, mutta yhtäkään poistoa ei perussuomalaiset eikä kokoomus esittäneet tähän lisätalousarvioon. Sen sijaan aikaisemmissa lisätalousarvioissa te olette esittäneet ei poistoja vaan lisäyksiä. Tähän asti te olette vaatineet enemmän rahaa ja nyt täällä yhtäkkiä vaaditte ilman yhtäkään konkreettista esitystä poistoja tästä lisätalousarviosta, hän jatkoi oppositiopuolueiden retoriikan hämmästelyä.

SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen muisteli aikaa, jolloin hän itse oli nuori 1990-luvulla, kun Suomi kärvisteli lamassa. Hän painotti hallituksen toimivan nyt niin, ettei suomalaiset lapset säästyisivät samalta kohtalolta.

– Koronavirus romahdutti nopeasti koko maailmassa nopeasti terveytemme ja taloutemme. Sen vuoksi myös Suomen velanotto nyt kasvaa. Mutta kuten jo useammat ovat todenneet oppositiosta ja hallituksesta, meillä ei ole muita vaihtoehtoja, mikäli haluamme nostaa maamme jaloilleen, Salonen totesi.