PUSSINPERÄT POIS

Ajankohtaista,Kolumnit

Olen kiitollinen, että vaaleissa sain luottamuksen jatkaa valtuustossa. Se on kunnia. Pian näemme, millainen ohjelma seuraaviksi vuosiksi tehdään – toivon valintoja hyvien palvelujen ja turvallisen arjen puolesta. 

Koronatilanteen helpottaessa oli hienoa, että viimeisillä viikoilla ennen vaaleja pääsi pitkästä aikaa tapaamaan ihmisiä ja kuulemaan mm. Tammelantorin viisaita terveisiä. Onhan se somekin ok – mutta kaipaan myös kasvokkain tapaamista. 

Päällimmäisenä oli arjen asiat – ja näinhän se onkin: epävarmoina aikoina tarvitaan luottamusta, että perusasiat ovat kunnossa. Terveisiä tuli mm. koulujen ja terveyspalvelujen puolesta. 

Myös joukkoliikenne puhututtaa. Juuri nyt tapahtuu paljon: bussilinjoja on uudistettu ja ratikka tehnyt tulonsa. On tärkeää, että palvelut eivät heikkene – päin vastoin, niiden pitää parantua. 

Uuden edessä tilannetta on seurattava tarkkaan. Kun nähdään, mikä toimii ja missä pulma, on tarvittavat parannukset tehtävä nopeasti. Tässä yksi lähiajan tehtävä tulevalle joukkoliikennelautakunnalle ja valtuustolle.

Ihmisten hyväksyntä ratikalle nyt ja tulevassa on kiinni siitä, miten homma toimii. Jo nyt on tiedossa niin bussien kuin ratikankin osalta ”pussinperiä”. Näihin on ratkaisut löydettävä. Esimerkiksi monelle ikäihmiselle tämä on tärkeää. Ei saa olla niin, että liikkuminen kotoa käy vaikeaksi puutteellisten yhteyksien vuoksi. Siispä pussinperät pois

Ihmisten kanssa jutellessa moni nosti esiin sen oman tutun kotiympäristön kehittämisen. Se onkin yksi hyvän elämän peruspalikka.

Lähiöiden kehittäminen on ollut ohjelmissa ja sen pitää olla jatkossakin. Nyt Multisilta ja Peltolammi ovat mukana myös valtion lähiöiden kehittämisohjelmassa. Sen myötä saatuja kokemuksia pitää ottaa käyttöön myös muilla alueilla.  

Tärkeää ovat paitsi viihtyisyys ja lähipalvelut, myös turvallisuus. Yksi oma ”lempilapseni” on ajatus korttelipoliisitoiminnan elvyttämisestä. Poliisitoiminta ei kaupungin tontilla ole, mutta voimme yhteistyössä poliisin kanssa tätä kehittää. Tarvitaan tuttuja ja turvallisia ”lähiö-Reinikaisia”. Ja yhteisöllistä henkeä.

Kolumni Tamperelaisessa 23062021