Hyvä Art Hervanta – mallia koko Suomelle!

Noin runsas vuosi sitten aloitin myös kulttuuriministerinä ja yksi keskeisistä teeseistäni oli ”kulttuuri kuuluu kaikille”.  On hienoa, että olemme onnistuneet tukemaan monia hienoja, ihmisten lähellä tapahtuvia kulttuurihankkeita. Helsingissä kaupungin osallistavan alueellisen kulttuurityön mallin kehittämisen tavoitteena on asukkaiden osallistaminen taide- ja kulttuuripalvelujen avulla mm. Kontulassa. Tampereen Tesomalla kulttuuritoimintaa kohdistetaan eri-ikäisille asukkaille, erityisesti nuorille. Näitä hyviä esimerkkeja on monia muitakin mm. ”Kulttuurisäpinää senioreille” Etelä-Savossa, Lasten ja nuorten taidekasvatusta Nastolassa tai vaikkapa Muu ry:n ”Muu maa”- taidebussin toiminta.

Olin erittäin tyytyväinen myöntäessäni eilen rahoitusta Art Hervanta hankkeelle. Hanke on erinomainen ja edustaa juuri ”Kulttuuri kuuluu kaikille” -ajattelua. Siksi siitä muutama sana.

Hervannan tiedotusyhdistys on kehittänyt todella hienon hankkeen, jossa on monia tärkeitä elementtejä.

Ensinnäkin me saamme Hervantaan ainutlaatuisen taidenäyttelyn kauppakeskus DUON toiseen kerrokseen. Näyttelyssä on tulevaisuudessa esillä alueen taiteilijoiden, taiteen harrastajien ja asukkaiden omia töitä ja töihin liittyviä tarinoita. Näyttely tarinoineen aktivoi, osallistaa ja yhteisöllistää meitä kaikkia taiteen kautta.

Toiseksi tarkoitus on järjestää  ”TAIDETTA PIIPUSTA”-ideointikilpailu. Kilpailu aktivoi opiskelijoita ja tutkijoita ideoimaan taidetta Hervannan voimalaitosten savupiipuista.

Kolmantena merkille pantavana asiana on toteuttaa yhdessä Hervannan Sanomien kanssa ensi kertaa maailmassa ”keskiaukeama-teos”. Ideana on ainutkertainen, varta vasten lehden keskiaukeamaksi suunniteltu teos, joka jaetaan Hervannan talouksiin, kunhan ensin on kilpailutettu ja valittu taiteilija teoksen toteuttajaksi.

”Art Hervanta” edustaa parhaimmillaan KULTTUURI KUULUU KAIKILLE -ajattelua. Eri toimijoiden yhteistyö, asukkaiden mahdollisuus olla mukana ja vielä kaiken kukkuraksi postiluukusta ilmestyy ainutkertainen taideteos alueen koteihin.

Tässä on mallia kaikille muillekin. Tässä yhteydessä on hyvä kiittää ja onnitella Hervannan Tiedotusyhdistystä,  joka viettää juuri tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan! Tiedotusyhdistys on ollut näiden vuosien aikana monen hankkeen käynnistäjänä, niin nytkin. Suuret kiitokset!

Kommentit

Jätä kommentti