Miksi rahat loppuvat aina silloin, kun kyse on eläkkeensaajista?

Eilisellä eduskunnan kyselytunnilla SDP nosti esille eläkeläisten verokohtelun ja esitimme asiasta lukuisia kysymyksiä hallituksen vastattavaksi.

Hallituksen sydän ei näytä vieläkään sulaneen eläkeläisille. Moni eläkeläinen on nyt joutunut huomaamaan, että hallitus kiristi eläkeläisten verotusta suhteessa palkansaajiin.

Kysymys on siitä, verotetaanko työssä käyviä ja eläkkeellä olevia samojen periaatteiden mukaan. Palkansaaja sai työtulovähennyksensä, mutta eläkeläinen jäi ilman.

Hallituksen valitsema linja tarkoittaa sitä, että keskituloinen eläkkeensaaja saa käteen 250 euroa vähemmän kuin samantuloinen palkansaaja. SDP esitti omassa budjettiesityksessään tämän korjausta. SDP:n korjausesitys toisi eläkeläiselle 250 euroa ja eläkeläispariskunnalle 500 euroa.

Hallituksen linjaa on vaikea ymmärtää, mutta vielä vaikeampaa on ymmärtää miksi kaikista veronalennuksista juuri eläkkeensaajien veronalennukset eivät käy kokoomukselle? Etenkin kun kokoomus aiemmin lupasi, että eläkeläiset ovat verotuksessa yhdenvertaisessa asemassa palkansaajien kanssa. Tässä taisi käydä nyt niin, että kokoomus petti eläkeläisäänestäjät.

Hallituksella on kyllä varaa maatilatalouden kehittämisrahoihin, autoveroalennukseen ja miljoonaperintöjen alennuksiin, mutta eläkeläisten oikeudenmukaiseen verokohteluun ei ole varaa. Hallituksen mukaan rahat ovat loppuneet.

 Tästä linkistä Demokraatin uutisointiin kyselytunnilta

Kommentit

Jätä kommentti