Naisen logiikkaa

Vaalityötä tiiviimmillään. Kauppojen edessä ja toreilla ympäri ämpäri Pirkanmaata. On kiva tavata ihmisiä ja jutella kaikista mahdollisista asioista.

Mukanani kiertää tosi hienoa porukkaa. On ilo, että tukiryhmään kuuluu monia erilaisia ihmisiä, jotka laittavat itsensä peliin, jakavat karkkeja ja kehuvat ehdokasta. Tulee hyvä fiilis. Nyt kun vielä eilen oli erityisen keväinen keli, nostattaa sekin mieltä.

On muuten käsittämätöntä, että jo nyt on miltei kevät ja sen merkit vahvasti ilmassa. Juurihan se talvi alkoi…juurihan oli joulu, keliltään musta sellainen. Tässä viimeiset viikot ja kuukaudet on tullut keskityttyä niin kokonaisvaltaisesti vaaleihin ja politiikkaan, ettei ole oikein edes huomannut, kun talvi on porhaltanut ohitse. Niin, maaliskuu on jo kevätkuukausi…

Eilen kierroksella mukanani olivat mm. Gitta, Anita ja Elisa. Gitta on sairaanhoitaja keskussairaalassa sydänkeskuksessa, jossa kävin tutustumassakin jokin aika sitten – oli tosi kiinostava käynti. Nyt juuri Gitta on äitiyslomalla, mutta järkkäsi silti taannoin käynnin työpaikalleen.

Kun olen aika paljon kiertänyt ja vieraillut eri hoitolaitoksissa, on kyllä jälleen kerran todettava, että hoito- ja hoivatyötä tulee arvostaa enemmän. Se on raskasta, vastuullista ja pienipalkkaista tosi arvokasta työtä ihmisten kanssa. Jos jatkuvasti alalla on liikaa pätkätöitä, työ uuvuttaa ja palkat matelevat jäljessä, on aika vaikea saada ihmisiä lähtemään alalle. Tämä on iso tulevaisuukysymys – ja toki toivoisi, että myös tämän päivän tekijät saisivat arvostusta työlleen.

Tähän liittyy olennaisesti myös kunnat ja niiden mahdollisuudet maksaa parempaa palkkaa “työläisilleen”. Ja kuntien toiminta pätkätöiden karsimiseksi. Nyt kannattaa olla tarkkana näin vaalien alla eri puolueiden lupauksista palvelujen suhteen.

Meillähän ihan kärkenä on 20 000 uuden ihmisen saaminen hoivapalveluihin, erityisesti vanhustenhuoltoon. Olemme valmiit myös jatkamaan kuntapalvelujen vahvistamista noin yleisestikin. Siihen tarvitaan rahaa. Ja me olemme sitä haarukoineet ensi kaudelle käytettäväksi palvelujen ja sosiaalisen turvallisuuden vahvistamiseen sen 2.4 mrd euroa. Samaan aikaan Keskusta puhuu 1.5:stä ja Kokoomus vain yhdestä miljardista.

Nämä summat on hyvä kerrata, koska ne niin kuvaavasti kertovat, minkä suuruisia satsauksia kukakin on valmis tekemään. Eli jos ja kun olemme huolissamme pienipalkkaisten naisten asemasta (tämä on erittäin aiheellinen huoli), on myös löydyttävä ihan oikeaa rahaa asian ratkaisemiseksi!

Niin, sillä tavalla Gitan kanssa olemme muuten melkein sukulaisia, että Gitta on minun äidinveljenvaimonsiskontytär:). Minähän olen kohta melkein kun Paavo Lipponen, jonka sukua on kaikkialla. Paavohan on tunnettu siitä, että puhui hän missä hyvänsä, hän aina aloittaa kertomalla, että hänellä on sukujuuria juuri tuolla nimenomaisella paikkakunnalla.

Paavo on selvitellyt omia sukujuuriaan ja sieltä todella löytyy lonkeroita joka puolelle. Joskus vähän naureskelinkin Paavon kertoessa sukujuuristaan, että tätä menoahan koko Suomi polveutuu Paavo Lipposesta:) Ja muistammehan että löytyihän niitä Paavon sukujuuria myös muualta maailmasta, taisi olla myös italialaista kuningassukua ynnä muuta.

Joo, mutta näin tämä karavaani on nyt kulkenut. Vaalityö on ihan mukavaa, mutta aika pitkiä päiviä taas tehdään ja vähän huolestuttaa mm. sähköpostit ja niihin vastaaminen, illalla kun tulee kotiin, alkaa jo olla aika väsynyt. Mutta täytyy aina ottaa joku aika niihinkin, koska ihmiset aika paljon tänä päivänä pitävät sen kautta yhteyttä.

Eilen olimme muuten tukiporukan kanssa raveissa Teivossa. Lähtö numero kuusi oli meidän lähtömme. Kauheasti en raveista ymmärrä, kerran voitin, kun huomasin istuvamme pöydässä numero viisi, lähtö oli numero viisi niin täytyihän sitä laittaa hevoselle numero viisi. Ja voitto tuli. Sitten veikkasin hevosta, jonka nimessä oli Tähti, ihan vaan siksi, että kissani nimi on Tähti. Ja taas voitin.

Siinä vaiheessa Harri, joka tietenkin oli jo pari päivää ennen perehtynyt aiheeseen, tutkinut vinkkejä nettiä myöten ja hävinnyt rahansa, veti kunnolla hernettä nenään. Tuli kommenttia seuraavalla kierroksella, että pääasia on, ettei Viitanen voita! Siis enää ei ollutkaan kyse omasta menestyksestä vaan siitä, ettei ainakaan toinen saa menestyä, heh. Tälläistä tämä ihmisluonne on, ei auttanut, vaikka Harria lohduttelin, että eikö kuitenkin ole pääasia, että voitto tulee samaan talouteen. Ei auttanut. Naisen logiikan toimiminen paljon paremmin kuin miehen harmitti kai sitten liikaa.

(Tässä sitä tuli vahingossa taas kerrottua Harriparan suuttumisesta pelissä. No, ei sitä itsekään näissä asioissa ihan täydellinen ole. Ihmettelin valtavasti, kun tulin tunnustaneeksi Hervanta huomenna – vaalilehdessäni, että olen joskus suuttunut, kun olen hävinnyt Monopolissa. Totta, valitettavasti – mutta miksi ihmeessä sen halusin koko maailmalle toitottaa. Leikkiähän ne pelit ovat, kivaa ajanvietettä, kukapa niitä nyt ottaisi tosissaan…hymyillään hävinneenäkin – hampaat irvessä).

No, eilenkin raveissa oikeastaan veikkaamisessa käytin vähän hyväksi naisen logiikkaa. Kuutoslähdössä veikattiin tietenkin kuutosta, nyt se ei onnistunut. Mutta veikkasinpa myös hevosta, jonka ohjastaja oli nainen – ja heti tärppäsi. Hyvä naiset. Huomennahan on naisten päivä, olemme sen kyllä ansainneet:)

Tukiryhmän kanssa teimme kimpan. Koiviston Sirpa teki rivit ja onnistui jollain ihmeen keinolla tekemään hyvän “kaksarin”. Ja niinpä siinä sitten vaalirahaakin tukitilille tuli tienattua yhteensä yli 400 euroa, vau. Harvoinpa sitä taitaa vaalitilille tulla varainhankintaa “uhkapelillä”. Nyt onnistui, onneksi meihin ei iskenyt pelihimo sen enempää ja taloudenhoitaja Altti kiikutti voitot turvallisesti mukanaan tilillepantavaksi.

Vaalikierroksellani on tullut myös palautetta paljon, kun olimme Eeron kanssa vaalitentissä Ylellä perjantaina. Palaute on ollut myönteistä. On sanottu, että hyvä, että olimme iloisia, emmekä suuttuneet (onneksi siellä ei pelattu Monopolia). Yksi tuttavani, “lempikommunistini” Taavi Lintunen tosin sanoi, että lopulta päätyi katsomaan terminaattorielokuvaa toiselta kanavalta, kun oli kuulemma tuo terminaattori paljon komeampi kuin Eero ja minä:)

Kommentit

Jätä kommentti