Sanat ja teot

Mäkihyppääjä Harri Olli onnistui tulla diskatuksi olympialaisissa ”AIVAN LIIAN SUUREN HYPPYPUVUN” vuoksi!?! Haloo, eikö sitä nyt hyvänen aika osata laittaa sopivan kokoista pukua päälle, kun ihan olympiatasolla kilvoitellaan ja varmaan aika paljon työtä ja panoksia on tähän satsattu. Näin maallikkona en ymmärrä!

***

No, näistä puvuista tiedä sitten enempää, mutta ainakin taitaa olla tänä päivänä aivan liian suuret saappaat hallituksella hoitaa kunniallisesti tie ulos tästä lamasta. Nyt on Niinistöä myöten ihmetelty, miksi hallitus ei tartu toimeen nyt kun todella pikaisesti tarvitsisi, vaan odottaa – ei viidettätoista päivää – vaan seitsemättätoista. Nimittäin huhtikuussa 2011!

Ihan kun tässä olisi aikaa rallatella ja puhua lämpimikseen, kun talous on sukeltanut syvälle ja työttömyyslukemat nousemassa pilviin. Mutta ei. Taloustaantuman iskettyä päälle hallitus sen kun jatkoi anteliasta veronkevennyslinjaansa hyväosaisille ja tuhlasi näin muutenkin niukkenevia rahoja. Tätä ihmeteltiin ihan ”vain” Oecd:tä, EU:n komissiota, ja useita talousoppineita myöten.

Kunnat jätettiin yksin leikkaamaan vanhusten ja lasten palveluja ja nuoret työttömät ja työpaikoiltaan irtisanotut ihmiset vaille riittäviä tukitoimia.

Jossain vaiheessahan hallituksen ministeritkin heräsivät vaatimaan suunnanmuutosta itse itseltään. Hyväosaisten osallistumista lamatalkoisiin vaati ministeri Pekkarinen jo vuosi sitten keväällä, mutta toi yhdessä hallituskumppaniensa kanssa syksyllä eduskuntaan budjetin, jossa näitä toimia oli nolla. Pääministerikin heräsi puhumaan, kuinka rikkaiden veroja on kiristettävä vain päivää sen jälkeen, kun oli juuri itse äänestänyt rikkaiden veronkevennysten puolesta.

Nyt vihdoin ollaan tultu pisteeseen, että itse asiassa jo kaikki hallituspuolueet ovat alkaneet vaatia suunnanmuutosta omaan politiikkaansa. Katainenkin jo kertoi, että on valmis pääomaveron korotuksiin. Hyvä, kannatetaan! Tehdään se heti siis. Toivottavasti tässä ei nyt käy niin kuin Windfall-veron kanssa, jota Katainen lupaili jo vuosi sitten, ja mitä Pekkarinen vaati jo kolme vuotta sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut. Aika monta sataa miljoonaa on tässä jäänyt saamatta.

Sanat ja teot. Vaatia voi, mutta tehdäkin pitäisi. Nyt ovat hallituksen ministerit vaatineet itse itseltään jo vaikka mitä toimia, joten eiköhän ole aika alkaa niitä jo sitten tehdäkin. Ainakaan oppositio ei ole esteenä: mehän olemme näitä toimia vaatineet jo kolme vuotta.

***

Sanoja ja tekoja ollaan ihmetelty myös Tampereella. Eilen Aamulehdessä kokoomuslaiset vaikuttajat Kimmo Sasi ja Juha Kostiainen vaativat, että Tampere osallistuu suoran pormestarivaalin mahdollistavaan kokeiluun. Tämä on hyvä näkemys ja olen samaa mieltä. Toivottavasti vaade menee perille myös Sasin ja Kostiaisen omalle puolueelle kokoomukselle, jonka kanssa ovat eri linjoilla.

Ennen kunnallisvaaleja kaikki puolueet halusivat, että kansa saa suoraan päättää pormestarista, mutta kun tilaisuus tuli asiaa koskevaan kokeiluun osallistua, äänestivät Kokoomus ja Vihreät tätä vastaan. Etenkin Vihreitä ihmettelen. Vihreiden sanojen ja tekojen välillä on aika suuri aukko – ainakin Harri Ollin hyppypuvun kokoinen!

Kommentit

Jätä kommentti