Soidinmenot jatkuvat

No niin, täällä sitä istutaan junassa matkalla kohti Tamperetta. Terveiset Ylivieskan rautatieasemalta ja Sievistä, 100 vuotta tuli siellä työväenyhdistykselle täyteen. Oli hyvä henki ja hieno juhla. Ahteen Matti jopa houkuteltiin laulamaan Matin bravuuri Partisaanivalssi. Eero Kippolalta taas kuulin taustoja Ylivieskasta ja Sievistä.

Kiinnostavaa aluetta, Sievin ihme, teollistunut maalaispitäjä, työllisyys hyvä…poliittisesti hyvin Keskustalaista, ja siellä se pieni mutta sisukas työväenyhdistys on silti ponnistanut. Sanoinkin, että nyt kun männä viikonloppuna Keskustapuolue valtasi Tampereen, niin minäpä lähdin Sieviä “valloittamaan”:)

Oli muuten mielenkiintoista katsella uutisia eilen tästä Kepun valloitusretkestä. Siellä se Vanhanenkin päivitteli, että kun SDP niin pelottelee porvarihallituksella. Ja toisen porvaririntaman osapuolen edustaja Häkämies,(jonka Jyri-paran kauhuksi AarnO Loka Laitinen nimesi “Kokoomuksen Pia Viitaseksi”) oli ihan mahdottoman tyrmistynyt, kuinka SDP on kerta kaikkiaan kehdannut tehdä johtopäätöksen, että joku täällä nyt ikään kun havittelisi porvariyhteistyötä. Kuka, mekö???

Tarvisi olla aika fakiiri, jos tälläinen ei olisi poliittiselle toimijalle viime aikojen keskustelujen jälkeen putkahtanut mieleen. Ilmeisesti Kokoomus nyt ihan tosissaan korvakampanjastaan hurmaantuneena uskoo, ettei kellään toisella voi kerta kaikkiaan korvia olla olemassakaan, eikä näin ollen kuulisi noita soidinhuutoja Kokoomuksen ja Kepun välillä. (Haluatko korvat – liity Kokoomukseen)

Tämä keskustelun kulku on suorastaan hämmentävä. Viime lauantaina Kokoomusvaikuttaja toisensa perään vannoi porvariyhteystyön autuutta ja samaan kuoroon yhtyi moni keskustalainen. Kokoomus ja Keskusta huusivat tätä koko viikonlopun, ja kun sen jälkeen SDPssä tehtiin se johtopäätös, että porvariyhteistyön merkkejä on ilmassa, alkaa mittaamaton karjunta siitä että “SDP pelottelee porvarihallituksella”.

Siis mitä? Jos keskusta ja kokoomus itse ensin yhden viikonlopun huutavat kilpaa asiasta, niin miksi yhtäkkiä demarit ovatkin “pelottelevia”, “vallantäyteisiä” ja “ylimielisiä” kun huomaavat keskustelua käydyn? Ovatko ko. oikeistopiirit itsekin sitä mieltä, että porvarihallitus olisi niin kovin pelottava, kun sen mahdollisuudesta puhuminen on pelottelua?

Sama on muuten tässä logiikassa Sari Sarkomaan tämän päivän tiedote. Ollaan kovin närkästyneitä, kun Tuomioja on todennut Kokoomuksen siirtyneen oikealle. Yhtä asiaa en nyt vaan ymmärrä: miksi oikeistopuolue loukkaantuu siitä, kun heidän sanotaan olevan oikealla? Minä kun luulin, että tämä olisi koko politiikan jippo: on oikeistolaisia puolueita ja vasemmistolaisia sellaisia. Miksi ihmeessä oikeistopuolue ei kestä sitä, että sen politiikkaa nimetään oikeistolaiseksi?

No, ota tästä sitten selvää. Mutta yksi asia on selvä. Ihan tavallinen äänestäjä ei varmasti kauheasti intoudu tästä keskustelusta. Haluaisi varmaan, että puhutaan asioista. Reilu työelämä, pätkätöiden vähentäminen, vanhustenhuolto, lapsiperheiden tilanne, nuorten asiat, terveyspalvelut jne. varmasti kiinnostaisivat enemmän. Olisi tärkeää, puhua asioista.

Nyt kun esimerkiksi tästä porvarillisen maailman ihanuudesta puhutaan, niin voitaisiinko mennä asioihin ja arvoihin tämän sisällä? Ihmisiä varmaan huvittaisi kuulla (jos nyt oletataan, että muillakin voi korvia olla kun kokoomuksella), mitä porvarit sitten tekisivät vaikka työelämän kehittämiseksi, mitä konkreettista? Puoluesihteeritentissä taannoin A-Talkissa ainakaan kokoomuksen sellainen ei keksinyt mitään sanottavaa kun häneltä tivattiin kokoomuksen vaihtoehtoa hallituksen politiikalle…!?! (No, ei ole keksinyt Kokoomuksen eduskuntaryhmäkään)

Miten konreettisesti vähennetään pätkätöitä? Miten paljon sitoudumme satsaamaan vanhustenhuoltoon jne. Mennään asioihin.

Nyt kuitenkin tuntuu olevan käynnissä porvaripuolueiden mahtisoidin. Mennään kuin urosmetsot pörhistellen höyhenet pystyssä ja uhitellaan.Kerrotaan kuinka demarit ovat pahoja ja ylimielisiä ja kuinka paljon liikaa demareilla onkaan valtaa.

Eikä tämä porvaripuolueiden uho vielä riitä. Ilmeisesti vasemmistoliitollakaan ei ole tälle maalle omien ongelmiensa keskellä muuta annettavaa kuin demarien haukkuminen, heidän koko kampanja-avauksensa kun tähän teemaan keskittyi. Pääsipä puheenjohtaja Korhonen oikein kunnolla räksyttämään monissa uutisissa. Jipii. Eläköön reilu kampanjointi.

Tällä hetkellä näyttää, että kaikilla muilla puolueilla onkin se ainoa sanoma haukkua demareita. Juuri kuulin tämän päivän otsikon Ylen teksti-tvssä: Takkula ja Sarkomaa suomivat SDP:tä. What a surprise!Eiliset otsikot tiedetään: oli suorastaan kilpailu siitä, kuka eniten pääsee suomimaan meitä. Tämä on nyt vähän sellaista kun oikeasti lasten hiekkalaatikolla. Keksitään yksi, jolle on kiva lällätellä ja se on paras, kuka lällättelee koviten.

No siitä vaan. Antaa tulla. Mutta jospa nyt tehtäisiin niin, että vaikka ensi viikon keskiviikkoon mennessä kaikkien puolueiden SDPn kristisointivastaavat ja muut asiasta painavan sanansa lausua haluavat laittaisivat tiedotteensa tulemaan. Tehdään vaikka sitten kooste SDPn kataluudesta ja kaikesta. Ja sitten sovitaan sen jälkeen, että keskitytään asiaan. Tuodaan linjamme, tavoitteemme ja arvomme esiin ja aletaan keskustella.

Ai niin, samalla kun kokoomus keskittyy kakistamaan kerralla kaiken demariangstinsa ulos, se varmaan muistaa nostaa edes vähän mekkalaa, kun Keskustan vaaliavajaisissa Tampereella oli myös SAK näkyvästi mukana. Viimeksi kun SAK oli SDPn kanssa, nousi kauhea mökä vanhoine tuttuine propagandoineen. Siitäkin asiasta aika monessa tiedotteessa Demarit haukuttiin, oltiin tyrmistyneitä ja paheksuttiin. Kai Kokoomus nyt sitten edes yhden tiedotteen saa tavattua, jossa paheksutaan keskustan olevan SAKn alaosasto?

Tuosta aiemmin mainitusta Häkämiehen Viitas-nimityksestä muuten: Rönnin Tero kävi Häkämieheltä kysymässäkin, milloin hän aikoo värjätä tukkansa punaiseksi.Hyvä kysymys, sillä se punaväri sopisi muutenkin hyvin uuden työväenpuolueen lookiin. Ja jos jo Keskustapuolue “used to be” maalaisliitto jammaa ja rokkaa Tampereella, niin täytyyhän porvaririntaman toisenkin osapuolen jollain lailla radikalisoitua.

Uusimmat Sttn uutiset kertovat, että Ruotsin porvarihallituksen
alkutaival on mielipidemittausten valossa ollut painajaismainen! Mikään aiempi hallitus ei ole menettänyt niin paljon kannatustaan sadan ensimmäisen päivän aikana kuin tämä. Suurimpana syynä pidetään porvarihallituksen esityksiä työttömyysturvan heikentämiseksi. Näin uusi kokoomuslainen “työväenpuolue” Ruotsissa, miten Suomessa? Keskusteltaisiinko vaikka tästä asiasta? Sopiipa hyvin tämän päivän teemaan…

Kommentit

Jätä kommentti