Tekoja, ei zeroja

Jaahas, taas näköjään kirjoitan tätä blogia junassa – tällä kertaa menossa kohti Helsinkiä ja sieltä sitten Rovaniemelle. Halusin alkaa kirjoittaa taas näin kommunikaattorin kautta, etten heti tulisi pettäneeksi ainoaa uuden vuoden lupaustani kirjoittaa blogia vähän säännöllisemmin.

Viikonloppuna en koneelle pääse, kun vietän sen Rovaniemellä, Sodankylässä, Utsjoella ja Ivalossa – vähän useampi keskustelutilaisuus ja alustus siis tiedossa.

Lappiin kun matka vie, ei voi muuta kun olla ihmettelemättä, mikä lopulta tulee olemaan Kemijärven tehtaan tai Summan tehtaan kohtalo. Tänä päivänä on niin maan perusteellisen väärin se, että kannattavia yksiköitä ajetaan alas vain lyhytnäköisten kapitalististen (nyt on suorastaan pakko käyttää tätä sanaa – kaikissa asioissa ei enää päde terveen markkinatalouden säännöt vaan puhtaan ahneen kapitalismin!) syiden vuoksi. Suututtaa.

Kai politiikalla jotakin merkitystä pitää tänäkin päivänä olla? Tarkoitan tällä sitä, etteikö valtio muka isona omistajana kolmanneksen omistuksellaan pystyisi tekemään mitään!?! Kuten eräs viisas Lapin mies totesi: alkaahan politiikalle jo kansa nauraa, jos sen keinoin ei mitään voida tehdä, ei mihinkään puuttua. Kaiken vaan pitää mennä kasvottaman talouden säännöin!!!Juuri näin.

Hallituksenkin lausunnot ovat asiasta olleet oikein sekametelisoppaa. Milloin puheenjohtaja Vanhanen sanoo, että ”kaikki voitava tehdään”, milloin saman puolueen puoluesihteeri Korhonen vaatii, että oikeasti tehtäisiinkin: nykyinen linja ei vetele. Milloin ministeri Pekkarinen kertoo, ettei Kemij
ärvelle ainakaan biojalostamoa saada aikaan, milloin ministeri Cronberg kertoo, että asiaa kyllä
selvitetään.

Puheita siis Kemijärven tehtaan pelastamisesta riittää, mutta teot ovat yhtä zero kun se Vanhasen cola.

No, joka tapauksessa kaikkein tärkeintä on, että hallitus pikaisesti ottaisi tässä jämäkän ja yksiselitteisen otteen, ja turvaisi työpaikat!

SDP:hän vaati juuri eilen hallitukselta selontekoa. Olisi hyvin tärkeää, että eduskunta pääsisi keskustelemaan omistajapolitiikasta laajemminkin sekä arvioimaan nyt tehtäviä toimia. En ymmärrä, miksi Vanhasta tämä uutisten mukaan ärsytti ja Häkämieskin selonteon tänään näyttävästi tyrmää…

Nyt olen jo Rovaniemellä ja juuri luin pohjoisen Suomen lehtiä: Lapin kansaa ja Kalevaa. Kalevassa Häkämies kommentoi tyyliin, että ”kun SDP on kaksi tuntia sitten vaatinut selontekoa, niin pitäisikö hallituksen muka sitten pitää joku ”hätäistunto” demareiden takia?”.

Ei arvoisa ministeri, ei demareiden takia. Mutta syytä kyllä olisi hätäisesti istua maan asioiden takia, suomalaisten työpaikkojen takia ja niiden useiden perheiden takia, jotka tänä päivänä ovat ihmeissään, mitä tehdä, kun isältä tai äidiltä menee työpaikka alta. Tai syytä ihan oikeasti olisi istua alas ja määrittää, mitkä ovat periaatteet, kun puhutaan valtion linjoista omistajuutensa suuhteen. Hei, ei kai se voi olla niin, että valtiokin vain tuijottaa sokeasti lyhyen tähtäimen pörssikursseja pitkän tähtäimen rakentamisen ja yhteiskuntavastuun sijaan.

Olipa Häkämieheltä ylimielinen lausunto. Ei ole ihme, että mielipidemittaukset osoittavat, että kriittisyys hallitusta kohtaan nousee ja Kokoomus nähdään hyvin ylimielisenä porukkana. Allekirjoitan.

Kommentit

Jätä kommentti