Urhoutta on..

Viikonloppuna olemme saaneet nauttia mukavan keväisistä päivistä. Tähti-kissankin kanssa pääsimme ulos omaan pihaan eilen pitemmäksikin toveksi ja kylläpä niitä kevään tuoksuja Tähti innokkaasti haisteli. Ja intoutuipa kissa sen verran auringossa kellimään ja pyörimään, että oli vähän aikaa ihan harmaa kissa, kun valkoinen turkki oli aivan hiekassa. Tähti siis maastoutui ja vaihtoi väriä

Väriä tuntuu vaihtavan osa hallitustakin, ainakin jos kuuntelee sen omista piireistä tulevaa keskustelua politiikan suunnasta. Vihdoinkin hallituksen suunnasta itse myönnetään, että sen arvovalinnat ovat olleet hyväosaisia suosivia ja kurssinmuutos olisi enemmän kuin tarpeen. Tätähän mm. Mauri Pekkarinen viestitti viikon takaisilla puheillaan siitä, että myös varakkaat osallistuisivat lamatalkoisiin.

Nyt viikonloppuna mm. ex-puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki suomi hallituksen ratkaisuja. Mm. kelamaksun poiston hän näki 1,5 miljardin ”täysin vastikkeettomana lahjana” yrityksille eikä sekään puhtaita papereita saanut, että hallitus on nyt jättänyt kunnat yksin talousahdinkoon ja näin monet niistä joutuvat nyt nostamaan veroja.

Hallitus on jo sen verran tullut opponoineeksi itse itseään, että varmasti olisi viisasta siirtää sanat myös teoiksi. Näistä Pekkarisen ja kumppaneiden puheista saisi nimittäin pian jo hyvät yleisperustelut opposition vaihtoehtobudjettiin.

Valitettavasti tämänsuuntaista ei taida olla näköpiirissä. Ei, vaikka viimeksi myös pääministeri Matti Vanhanenkin sanoi ääneen jo monen toteaman seikan, että veronkorotuksia on luvassa: sitten siis ensi kaudella. Miksi siis nyt edelleen hallitus jatkaa höveliä veronkevennyslinjaansa. Veronkevennyksiä tehdään ilman, että niillä olisi merkittävää työllistävää vaikutusta, puhumattakaan, että ne edistäisivät oikeudenmukaista tulonjakoa.

Mutta taitaa olla kuitenkin niin, ettei linja tule muuttumaan. Kokoomus määrää tosiasiassa rytmin hallituksessa ja Jyrki Katainenhan kerkisi lännen nopeintakin nopeammin tyrmäämään esitykset hyväosaisten lamatalkoista.

Se siitä Keskustan urhoudesta.

Ja vaikka kokoomus on tunnettu talkoohenkisyydestään, kelpaavat näköjään sen talkoisiin vain pienipalkkaiset naiset kunnissa, työttömät ja pienituloiset eläkkeensaajat ja lapsiperheet.

Toisinkin voisi tehdä. Viimeisin uutinen Britanniasta kertoo, että sen hallitus nostaa yli 150 000 puntaa vuodessa ansaitsevien veroprosentin 50:een nykyisestä 40 prosentista. Arvovalintojahan nämä on, mitä kukin hallitus tekee tyylillään.

Kommentit

Jätä kommentti