Vihreiden jumbojettituplaraiteet

VIHREIDEN JUMBOJETTITUPLARAITEET

Hallituksen ydinvoimapäätös oli Vihreille rökäletappio. Siksi on ollut aika hämmentävää seurata, kun Vihreät ovat esiintyneet ikään kuin voittajina tämän jälkeen. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi heti tuoreeltaan päätöksen jälkeen, että hallituksessa ”onnistuttiin” torppaamaan jo yksi ydinvoimala ja eduskunnassa nyt sitten käynnistyy operaatio toisen torppaamiseksi.

Voi pyhä Sylvi, ilmeisesti Vihreät olisivat mielestään onnistuneita siinäkin tapauksessa, että hallitus esittäisi 99 uutta ydinvoimalaa, kunhan vaan joku olisi sitä ennen sattunut mainitsemaan, että satakin on mahdollinen.

Tärkeä kysymys poliittisesti on, miksi Vihreät edelleen pitävät pystyssä hallitusta, joka rypee jatkuvasti vaalirahoitussotkuissa, on tosiasiassa toimintakyvytön ja vielä kaiken kukkuraksi esittää maailmanlaajuisestikin katsottuna jumbojetin kokoista ydinvoimapakettia!

Luulisi jo sen viimeisimmänkin oljen löytyneen, mikä kamelin selän katkaisee. Mutta ei. Eikä löydy varmaan senkään jälkeen, että tänään perjantaina ympäristövaliokunnassa Pallaksen hotellihanke on äänestyksen jälkeen edennyt. Eli nyt sitten vihreät istuvat hallituksessa, joka toteuttaa paitsi pari uutta ydinvoimalaa, myös ison hotellihankkeen Pallaksen kansallispuistoon!

Tosiasia on, että hallitus, jossa istuvat Kokoomus, Keskusta, Vihreät ja RKP esittää massiivista ydinvoimapakettia, joka ympäristöjärjestöjen mukaan tekee Suomesta maailman suurimman ydinjätteen tuottajan henkeä kohti. Maailmanennätystasoa lienee myös se poliittinen tosiasia, että tässä hallituksessa istuu vihreät. Luulenpa, ettei maailmalla ihan heti tätä todeksi uskottaisi.

***

Vihreillä olisi käsissään nyt ratkaisun avaimet. Puolue voisi lakata pitämästä pystyssä tätä hallitusta. Hallitus on heikko, ja heikkenisi entisestään, ehkä ne etuaikaiset vaalitkin pian tulisivat. Juuri viime viikonloppunahan Vihreät päivittelivät vaalirahoitussotkuja – miksi vain päivitellä, kun jotain voisi tehdäkin. Voisi sanoa: Jo riittää!

Vihreät olisivat voineet myös esittää ehdoksi hallituksessa pysymiselle, ettei nyt sentään ainakaan kahta uutta voimalaa rakennettaisi – normaalistihan lähdettäisiin toki jo yhdestäkin, mutta tähän Vihreiden kaksien raiteiden politiikkaanhan meillä ollaan jo totuttu. Nyt uutta on, että niiden kaksien raiteiden määränpäätkin alkavat jo olla linnunradan kokoisen matkan päässä tosistaan.

***

Oras Tynkkynen kertoi Aamulehdessä, että jos yksikin ydinvoimala voitaisiin estää Vihreiden lähdöllä hallituksesta, lähtisivät he välittömästi. Onko varmaa, ettei näin voisi käydä? Jos Vihreät eivät enää jaksaisi olla mukana kroonista vaalirahoituskrapulaa potevassa hallituksessa, joka rakentaa ydinvoimaa ja ajaa alas luontoarvoja ja ympäristöhallintoa, syntyisi iso paine uusiin vaaleihin, ja voisi hyvin käydä niin, että uskottavuuskriisissä oleva hallitus ei enää vuotta sinnittelisi pystyssä. Ydinvoimapäätökset tekisi uusi poppoo. Eiköhän sitä sellainenkin hallitus saataisi pystyyn, joka esittäisi kahden uuden ydinvoimalan sijaan vain sitä yhtä – ja tämä täyttäisi myös Oras Tynkkysen ehdon: yksikin vähemmän riittää.

Kannattaisiko kokeilla?

Kommentit

 1. Ainoa hyvä asia hallituksen energiapaketissa on ydinvoima. Kaikesta muusta lukuunottamatta energian säästö tulee sekä päästöjä että ennenkaikkea lisähintaa sähkölle ja kaikelle muullekin energialle. Mitä sitten tulee siihen EU -sopimukseen päästörajoituksista ja bioenergian käytön lisäämisestä, se on eurooppalaisten vihreiden aikaan saama suuri bluffi, jonka suurin saavutus tähän asti on päästökauppa joka käytännössä toimii periaatteella, että saastuttajalle maksetaan.

 2. Surullinen on tuo ydinvoiman vastustajan P.Viitasen kirjoitus. Kirjoituksessa ei ole mitään tolkkua kuin kuvitelmia ja höttöä perinteiseen tapaan. Viitanen kuvittelee, että jostain löytyisi sellainen hallitus, joka lähtisi tekemään vain yhtä ydinvoimalaa. Viitanen saa hakea sitä hallitusta kuin eilistä päivää, sillä näyttää siltä, että myös sossujen rivimieskansanedustajat ovat viimein ymmärtäneet lähtemään tukemaan hallituksen linjaa 2:sta voimalasta. Sen sijaan Viitanen ja Filatov vastustavat suomalaisen työmiehen työpaikkojen luomista. Urpilainen on hiljaa ja Heinäluoma tutkii: On siinä varpusparvi hajalla. Tämä Viitasen rätkötys sataa vain hallituspuolueiden laariin, joiden kannatus erityisesti kokoomuksen on nousussa ja demarien ja vasurien kannatus laskusssa verrattuna edellisiin jo vasemmistolle tappiollisiin vaaleihin. Turpiin vaaleissa saa vähän myöhemminkin ! Suomessa tarvittavaan vastuuntoisten puolueiden joukkoon on nykypäivän demareita enää vaikea lukea niin populistista mössöä touhu on, jota parhaimmillaan edustavat demarien täysin kykemätön naisjohto Heinäluomalla täydennettynä.

 3. SDP:n puoluekokouksen läheisyys vaatii meistä jokaista ottamaan osaa vallitseviin ja selkeisiin ylilyönteihin joiden keskimääräinen tarkoitus on ollut yleisesti tavoittaa kannatusta henkilökohtaisen menestymisen varmentamiseksi.

  SDP:n puoluesihteeri ehdokkaiden joukkoon on hiljakkoin ilmestynyt tahoja joiden ansiot ovat lähinnä olleet puoluettamme hajoittavia sekä paikkallisosasto linjauksin sitä edelleenkin tavoitteleva ja lisäksi Keskustapuolueeseen suuntautuva epädemokraattista ja antisosialidemokraattista aatemaailmaa edustava.

  Vaikuttaa melko käsittämättömältä että enne niin vakavasti otettavat Toverit voivat olla kilvan hakemassa hyviä ehdokkaita joiden valinta merkitsee Sosialidemokraattisen aatteen jalkojen alle kuopan syntymistä Alkiolaisen myyräntyön seurauksella.

  SDP:n puoluesihteerin valinnan perusteet tulisi olla selkeät ja tehtäväkuva vieläkin selkeämpi mutta tämä on nykymenossa ollut viimeaikoina ja tehdyissä valinnoissa vain mukavaa ja siistiä periaatteellista linjakeskuskelua jossa toimessa epäonnistuminen on em. tavoin tuonut kannatusta tarkkanäköisen ja osaavan arvostelun kautta.

  Kun Yleisradio on vakavasti otettavin tavoin ollut kehittämässä YLE rahoitusta kaikilta kansalaisilta väkipakolla perittävällä mediamaksulla riippumatta YLE:n ohjelmakatseluriippuvuudesta niin tämän sovittaminen ei myöskään onnistu SD-aatemaailmaan kovinkaan helposti jos pyritään pitämään kevyen suosiontavoit-
  telun aikeet lähemmän tarkastelun ulkopuolella unohtamatta että YLE:n toimitusjohtajalla on ollut melko suuri osuus ko. esityksen valmistelussa.

  Kun toimitusjohtaja ei YLE:lle kelvannut jatkokaudeksi niin miksi SDP:n tulisi olla erotettujen Alkiolaisten kierrätyskeskus.

 4. Kylläpä Pena sortui täysin demareille tyypilliselle höttö -ja mössölinjalle. Kannattaisi pikkuisen perehtyä tosiasioihin, niin voisi nuo pari riviäkin jättää kirjoittamatta. Niihin ja viitasen tarinoihin ei usko sokea Kreetakaan !!

 5. Onkohan tämä Viitanen oikeassa puolueessa. Voisiko joku tarkistaa sen jäsenkirjan ?
  Ydinjätteen varastointia olen tässä viikonlopun aikana pohdiskellut ja tehnyt pitkiä matemaattisia ja fysikaalisia laskelmia. Lopputuloksena:
  Pispalan harjuun mahtuisi useampikin tynnyri eikä radon-lukemat varmaan juuri muuttuisi.

Jätä kommentti