Viitanen Perussuomalaisille: Kannattaisiko kokeilla rahellisyyttä?

On ollut hyvin hämmentävää kuunnella perussuomalaisten koottuja selityksiä Kreikan tukipaketista.
Ennen vaaleja Soinin isoin lupaus kansalaisille oli, ettei puolue hyväksy uusia tukipaketteja Kreikalle.
Ennen hallitusneuvotteluja puheenjohtaja Soini kertoi, että perussuomalaisilla on hallitusneuvotteluissa vain yksi kynnyskysymys: Euromaille ei saa enää myöntää uusia tukipaketteja. “Kaikesta muusta voidaan neuvotella”, Soini lupasi. (HS 17.1.)
Ja nyt selitellään.
Tänään oli selittelyvuorossa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, joka selitteli ettei Kreikan uusi tukipaketti merkitsisi mitenkään suomalaisten veronmaksajien vastuiden kasvattamista – piikki ei puoluesihteerin mielestä ole edelleenkään auki, vaan mahdollinen kolmas tukipaketti rahoitetaan jäsenmailta jo varatuilla rahoilla. (EVM).
Puoluesihteerin mukaan kyse on vain “väärinkäsityksistä” ja selittelee asiaa hallitusohjelman kirjauksilla, jotka puolue aikanaan jo hyväksyi.
En tiedä, kenen väärinkäsityksiä nyt oiotaan, sillä puheena olevan puolueen puheenjohtaja Soini on antanut hiljan paljon todistuksia asiaan liittyen.
Maanantaina 6.7. A-Studiossa Soini totesi kolmannesta tukipaketista, että “mitä muuta se olisi kuin vastuiden kasvattamista”.
Vielä 10.7. Soini oli itsensä kanssa samalla linjalla ja totesi Ilta-Sanomille, että “Tällaiset summat, mistä nyt puhutaan, olisivat selvää vastuun kasvattamista. Ei siitä millään sanakikkailulla pääse eroon.”.
Soinin mielestä tämä koskisi myös tilannetta, jossa vakausmekanismi EVM:stä irrotettaisiin Kreikalle lisää rahaa. On selvää, että liki 100 miljardin tukipaketin myötä vastuut kasvavat, kuten puheenjohtaja Soini itsekin on todennut.
Sen lisäksi, että Perussuomalaiset ovat pettäneet vaaleissa kansalaisille antamat lupauksensa, näyttää, että tällä selittelyjen ja sanakikkailujen valtamerellä puolue aliarvioi myös kansalaisten kykyä ymmärtää asiaa.
Nyt kun perussuomalaisten viimeinenkin vaalilupaus on petetty, kannattaisi varmasti selittelyjen sijaan tunnustaa tilanne rehellisesti.
Vanha sanonta kuuluu: “Jos mikään muu ei auta, niin kokeile rehellisyyttä.”
Olisiko siitä nyt apua?

Kommentit

Jätä kommentti