Wahlroosin “oikeudenmukaisuusoppi”

Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos yltyi jälleen oman näköiseensä ”taidonnäytteeseen”. Tällä kertaa Wahlroos arvioi maailman tulevan paremmaksi, kun vaan lopetettaisiin köyhien ja rikkinäisten perheiden tukeminen ja näin rikkaiden ei tarvitsisi maksaa niin paljon veroja.

Wahlroosin mielestä köyhiä ei ole enää varaa tukea. Entä rikkaita? Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan muuan Björn Wahlroos sai EU-maataloustukia liki 300 000 euroa.

***

Kyllähän nämä Wahlroosin ideologiset ”reiluus” – määritelmät ovat jo ennestään tuttuja. Ne kuvaavat sitä, millainen oikeasti on oikeistolainen maailmankuva ikävimmillään.

Tällä kertaa kyykkyyn ei pistetä pelkästään köyhiä, vaan sen lisäksi Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja on katsonut asiakseen päättää jopa siitä, mikä olisi suositeltava perhemuoto. Rikkinäisiä perheitä kun enää ei saisi tukea.

Wahlroosin ihannemaailmassa rikkailla on oikeus jaotella muita ihmisiä omien kategorioidensa mukaan sekä syyllistää heikommin pärjäävät kanssaihmiset. Tämä ideologia äärimmillään johtaa piikkilankamaailmaan, jossa rikkaiden alueet ovat aidattuja. Veroja ei tietenkään rikkaiden pitäisi juurikaan joutua maksamaan.

Ikävää on, että Wahlroos unohtaa, että juuri tasa-arvosta lähtevä hyvinvointiyhteiskunnan perusajatus on osoittautunut suureksi menestystarinaksi esimerkiksi Suomen kilpailukyvylle. Koulutusjärjestelmämme ei jätä syrjään niitä lapsia, joiden vanhempien lompakko ei ole paksu ja suomalaislapset ovat maailman parhaita lukijoita ja laskijoita.

Viime aikoina on puhuttu paljon pankkien saattamisesta vastuuseen. Se kun ei ole kovin reilua, että näissä nykyisissä kuvioissa rahamaailman pelaamalla tulleet voitot kääräistään aina harvoihin yksityisiin taskuihin, mutta riskin tästä kantaa ja viulut lopulta maksaa kansa.

Tässä tapauksessa se sama kansa, jota Wahlroosin mielestä ei enää saisi tukea silloin, kun ihminen apua tarvitsee. Se sama kansa, joka maksaa pankkituet.

Kommentit

Jätä kommentti