Homekoulujen kunnostus toisi työtä ja hyvinvointia

Kolumnit,Yleinen

Jokaiselle kuuluu oikeus hengittää. Hyvä ja puhdas hengitysilma on maailman mittakaavassa suomalaisille ylpeydenaihe.

Kaikkialla happi ei kuitenkaan kulje kuten pitäisi. OAJ:n esiin nostama huoli suomalaisten koulu- ja päiväkotikiinteistöjen sisäilmaongelmista on todellinen.

Suomalainen opetus ja varhaiskasvatus ovat alansan huippua. On väärin, että lapsille ja nuorille turvallisen kasvuympäristön takaavat ammattilaiset joutuvat työskentelemään ala-arvoisissa tiloissa. On yhtä lailla väärin, että emme voi suojella lapsiamme altistumasta kosteusvaurioista kärsivien rakennusten haitoille.

Olen yhtä mieltä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen kanssa siitä, että jotain on tehtävä ja pian. Lapsilla on laadukkaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi myös oikeus hengittää terveellistä ilmaa.”

Jo viime varjobudjetissaan SDP esitti, että homeiset koulut ja päiväkodit on pikaisesti saneerattava. Tähän työhön esitimme kunnille korjaustyöhön kustannuksista 10 prosenttia kattavaa siemenrahaa yhteensä 100 miljoonan euron edestä.

Niin maan hallitus kuin talousoppineet kaipaavat Suomeen lisää työpaikkoja. Sata miljoonaa euroa suomalaiseen työhön olisi aikamoinen satsaus.

Sipilän hallituksen kannattaisi nyt pikaisesti ottaa siemenraha käyttöön, luoda sen avulla kuntiin uutta työtä ja ehkäistä satojen miljoonien eurojen vuosittaisten terveyshaittojen syntymistä.

Helsingissä tiistaina mieltään osoittaneilla vihaisilla äideillä ja isillä on oikeus olla tuohtuneita. Lapsilla on laadukkaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi myös oikeus hengittää terveellistä ilmaa.

Pia Viitanen

kansanedustaja (sd)

SDP:n valtionvarainvaliokunnan vastaava

 

 

http://www.tamperelainen.fi/blogi/432295-homekoulujen-kunnostus-toisi-tyota-ja-hyvinvointia