EK:n kokoomuskaksikosta työmarkkinoiden kalleimmat miehet

Ajankohtaista, tiedotteet

Elinkeinoelämän keskusliiton kokoomusjohtajista on kovaa vauhtia tulossa työmarkkinoiden historian kalleimmat miehet, sanoo SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen.

Takavuosina molemmat aktiivikokoomuslaiset toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja työmarkkinajohtaja Ilkka Oksala olivat lupailemassa Sari Sairaanhoitajalle 500 euron palkankorotuksia. Tämä johti siihen, että palkkakorotuskierroksista tuli yksi Suomen historian kalleimmista ja moni yritysjohtaja on tätä jälkeenpäin tuskaillut lehdistössä.

Viitasen mukaan näyttää siltä, että tämä sama kaksikko on nyt ajamassa Suomea lakkojen tielle hirttäytymällä Sipilän hallituksen asettamiin työmarkkinoiden pakkolakitavoitteisiin. Näissä hallituksen ja elinkeinoelämän keskusliiton yhteisissä tavoitteissa halu heikentää palkansaajan asemaa on niin kova, että  siitä intoutuneena ollaan valmiita vaarantamaan koko yhteiskuntarauha.

– Nyt nähdyllä EK:n johdon ylimielisyydellä ja Sipilän hallituksen työntekijöiden pakkolakisesityksillä maa voi ajautua tilanteeseen, jossa lakot seuraavat toisiaan ja tehtaiden omistajat menettävät markkinoita ja myyntituloa. Mikäli EK:n kokoomusjohto ei nyt  pysty tulemaan vastaan käytävissä työmarkkinaneuvotteluissa, on ensi syksyn palkkaneuvotteluista tulossa historian suurin lasku tehtaiden omistajille. Onkin ironista, että jälleen parivaljakko Häkämies-Oksala on yhdistävä tekijä tässäkin työmarkkinahäiriössä.

Linkki Demokraatin uutiseen