Kansanedustajat vaativat: Hämeenkyrön ohitustie on toteutettava

Ajankohtaista, tiedotteet

“Tärkeä investointi Pirkanmaan ja koko maan kannalta. Kyseessä työllisyys, turvallisuus, kilpailukyky. Eilen hyvä kolmostieseminaari Hämeenkyrössä”

Aamulehti 1.2.2018:

Pirkanmaan kansanedustajat esittävät Hämeenkyrön ohitustien toteuttamista osana valtatie 3:n perusparannusta. Työt pitäisi saada alkuun heti, kun Kyröskosken eritasoliittymän rakentaminen saadaan valmiiksi.

Esitystä perustellaan 3-tien asemalla yhtenä Suomen tärkeimmistä päätieyhteyksistä ja osana kansainvälistä Eurooppa-teiden verkkoa.

Henkilöliikenteen lisäksi tietä käyttävät teollisuuden kuljetukset ja joukkoliikenne. Liikenteen sujuvuus ja liikenneturvallisuus 3-tiellä eivät kuitenkaan ole runkotieltä vaaditulla tasolla.

Nopeimmin toteutettavaksi investointikohteeksi Pirkanmaan kansanedustajat nostavat valtatien 3 linjauksen muutoksen Hämeenkyrön kohdalla. Ohitustien suunnitelmat ovat valmiina ja mahdollistavat työn pikaisen aloituksen.

Valtatie 3:n liikennemäärä on Hämeenkyrössä 9 500–11 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Raskaan liikenteen osuus on tästä noin 950–1 300 ajoneuvoa.

Uusi Hämeenkyrön ohitustie rakennettaisiin 2-ajorataisena 4-kaistaisena maantienä, jonka nopeusrajoitus olisi 100 kilometriä tunnissa. Tie maksaa noin 65 miljoonaa euroa.

–Ohitustien rakentaminen pitäisi saada alkuun viimeistään, kun Kyröskosken uusi eritasoliittymä valmistuu. Koneet ja miehet ovat Hämeenkyrössä jo paikalla, joten töiden jatkaminen olisi luontevaa, kansanedustajien yhteistyöryhmää johtava Pia Viitanen (sd.) sanoo.

Kyröskosken eritasoliittymän kustannusarvio on 9,5 miljoonaa euroa.

“Tuon investoinnin jälkeen olisi välttämätöntä käynnistää heti siihen liittyvä valtatien linjauksen muutos välillä Kyröskoski–Hanhijärvi. Tätä niin sanottua Hämeenkyrön ohitustietä on tavoiteltu jo vuosikymmeniä, mutta se on aina jäänyt toteutustaan odottavaksi kohteeksi”, kansanedustajat muistuttavat.

Tieosuuden toteuttamisella olisi lisäksi ylimaakunnallisia elinkeinopoliittisia vaikutuksia. Samalla liikenteen turvallisuus ja sujuvuus Hämeenkyrön kohdalla paranisivat oleellisesti, koska kaikki raskas liikenne ei kulkisi taajamien kiertoliittymien kautta. Hanke tukisi lisäksi työllisyyttä ja yritystoimintaa.

–Kunnat ja maakunnat toimivat hienosti yhteistyössä, ja Pirkanmaan perustelut ovat vahvat. Juuri nyt kannattaa sijoittaa infraan ja tulevaisuuteen, Pia Viitanen sanoo

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kansanedustajat-vaativat-hameenkyron-ohitustie-on-toteutettava-200708856