Kehysriihen päätöksistä kuuma lähetekeskustelu

Ajankohtaista, tiedotteet

Hallituksen kehysriihen päätöksistä käytiin syystäkin eilen kuumaa lähetekeskustelua eduskunnassa: Ti  17.4.2018 klo 16.49 Pia Viitanen:

“Arvoisa rouva puhemies! Oli kyllä iso pettymys, että muun muassa keskustan viikonloppupuheista huolimatta indeksileikkaukset jatkuvat. On tietenkin ihan hyvä, että joitain pikku pikku parannuksia sinne tänne tehdään, mutta valitettavasti, arvoisa hallitus, ei näille kyllä voi taputtaa, sillä edelleen opiskelijat, työttömät, eläkkeensaajat, lapsiperheet jäävät miinukselle.
Minä vähän epäilen, että tätä metodia ennakoi pääministeri Sipilä jo viime kaudella, kun hän todisti, että tällaisia paketteja on helppo tehdä: ensin leikataan, sitten palautetaan ja palautusta mainostetaan kasvupakettina.
Ja kun katselin näitä summia, niin tässähän on kyseessä se, että tänne sosiaalietuuksiin palautetaan nyt 50 miljoonaa, mutta sitä ennen tästä kokonaisuudesta on leikattu 700 miljoonaa. Eli tappiolle jäävät nämä ihmiset 650 miljoonaa, ja se on, kuulkaa, iso raha. Eikä tämä riitä, nyt hampaissa on sitten työelämän epätasa-arvon lisääminen. Tulee potkulaki ja perusteettomat pätkätyöt nuorille, enkä ihmettele yhtään, että esimerkiksi Keskustanuoret tätä kovasti paheksui.”
Demokraatin uutisointi keskustelusta:

https://demokraatti.fi/ministeri-orpo-ymmarretteko-lainkaan-miten-tyomarkkinat-ja-tyoelama-toimivat-rinne-nareissaan-hallituksen-maaraamasta-ikuisesta-koeajasta-alle-30-vuotiaille/