Kivi vai timantti?

Ajankohtaista, tiedotteet

Joulun alla julkaistiin teos, johon on koottu 100 -vuotiaan Suomen kaikki 87 naisministeriä. Tuntui arvokkaalta ja nöyrältä saada olla mukana.

Julkistamisjuhlassa Tarja Halonen piti hienon puheen. Siinä hän totesi tyyliin: ”kun Marilyn Monroe kertoi timanttien olevan tytön paras ystävä,

ei hän silloin vielä tuntenut pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa. “

Tuo lause kiteyttää hyvin, kuinka hyvä ystävä hyvinvointiyhteiskunta meille kaikille on. Pidetään siitä kiinni.

Torjutaan eriarvoistumista, josta nyt on nähty huolestuttavia merkkejä.

 Hallituksen arvovalinnat vievät väärään suuntaan: perusturvaa ja koulutusta leikataan samaan aikaan, kun rahaa riittää kaikkein varakkaimpien veronkevennyksiin.

Surullinen esimerkki on hallituksen synkkä lahja työttömille: ns. ”aktiivimalli”: jos työtön ei aktiivisuudesta ja sinnikkäästä etsimisestä huolimatta löydä työtä

tai pääse esim. koulutukseen, rankaistaan häntä tästä työttömyysturvan leikkauksella. 

Eduskunnassa ministeri Lindström puolusti tätä, ja kertoi, että vaikkei tästä itsekään pidä, on tämä se ”kivi pullassa”, joka vain pitää niellä. 

On vaikea ymmärtää tätä logiikkaa. Miksi väen vängällä pullaan on pistettävä kivi? Eikö arkijärkikin sano, että tuo kivi, jota ministerikään ”ei halua”,

kannattaisi ottaa pullasta pois? 

Hyvä, että asiaan palataan kansalaisaloitteen kautta. Hallituspuolueiden tulisi nyt ymmärtää, että ydinkysymys on, että ihmisille saadaan työtä – leivotaan mieluummin kasvavaa pullaa kuin kivistä pullaa.

 Tampereella asia on oivallettu. Lauri Lylyn pormestariohjelmassa työllisyyteen panostetaan täysin voimin mm. työllistävillä hankkeilla, tukemalla yritysten mahdollisuuksia ja panostamalla 10 miljoonaa uusiin tukitoimiin. Jokaiselle nuorelle halutaan taata ensimmäinen työpaikka.

 Samalla Tampereella halutaan torjua eriarvoistumista. Tekeillä on köyhyysohjelma, johon kootaan toimet eriarvoisuuden vähentämiseksi ja köyhyyden torjumiseksi.

Oikein. Tasa-arvo on timantti.

http://www.tampereenviikko.fi/teksti/pia-viitanen-kivi-vai-timantti-6.24.69796.d90e823974