Kokoomuksen sanat ja teot täydellisessä ristiriidassa

Ajankohtaista, tiedotteet

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen ihmettelee Kokoomuksen Sanna Lauslahden ja Sari Sarkomaan kommentteja eläkeläisten verotuksesta. Viitanen huomauttaa, että Kokoomuksen sanat ja teot ovat täysin ristiriitaisia.

“Kokoomusedustajien puheet ovat täydellisessä ristiriidassa puolueen tekojen kanssa. Kokoomus petti vaalilupauksensa eläkeläisille”, Viitanen sanoo.

Viitanen muistuttaa, että Stubb ja kokoomus lupasivat ennen vaaleja, että eläkeläisiä ja palkansaajia verotetaan samalla tavalla.

“Valtiovarainministerinä Stubb itse ajoi läpi muutoksen, jolla eläkeläiset jätetään veronkevennysten ulkopuolelle. Eläkeläiset tuntevat syystäkin tulleensa petetyiksi.”

Viitanen epäilee, että kokoomus yrittää peitellä petettyä vaalilupaustaan.

“On surullista, että kokoomusedustajat aliarvioivat eläkeläiset. Petettyjä lupauksia ei korjata sillä, että puhutaan kauniita, kun todellisuudessa samaan aikaan eläkeläisiltä leikataan. Tämä on todella kaksinaamaista toimintaa.”

Viitanen vaatii hallitusta korjaamaan itse aiheutetun ongelman.

“SDP:n vaihtoehtobudjetissa tämä hallituksen epäoikeudenmukainen päätös on korjattu. Emme lepää, ennen kuin hallitus korjaa eläkeläisten verotuksen palkansaajia vastaavalle tasolle”, Viitanen sanoo.