Ministeri Viitanen Viestintäfoorumissa: Suomi voisi olla Euroopan ”dataässä”

Ajankohtaista, tiedotteet

Tietoteollisuudessa on asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen mukaan suomalaisen yhteiskunnan näytön paikka. Meillä on osaamista ja toimiva infrastruktuuri, vakaa yhteiskunta ja luonnon olosuhteilta sopiva sijainti, totesi Viitanen viestintäalan asiantuntijat ja vaikuttajat yhteen keräävässä Viestintäfoorumissa keskiviikkona.

Ministerin mukaan Suomi voisi olla merkittävä tietoliikennetoiminnan dataristeys ja -keskittymä Euroopan ja Aasian välissä. Lisäksi meillä on upea mahdollisuus profiloitua tietoturvan eurooppalaisena mallimaana.

– Meille on jaettu kädellinen valttikortteja, eikä uutta jakoa ole luvassa. Valtit on osattava tuotteistaa ja meidän on oltava lupausten veroisia, niin että Suomi voisi olla Euroopan ”dataässä”. Näin luodaan uutta kasvua ja työpaikkoja, ministeri Viitanen visioi.

– Emme saa tehdä harkitsemattomia päätöksiä esimerkiksi tietoturvan ja viestinnän luottamuksellisuuden suhteen. Käyttäjien täytyy voida luottaa yrityksiin ja viranomaisiin sekä niiden asiakaslupauksiin. Tietojen pysyminen turvassa on kansalaisten perusoikeus ja yritysten etu, ministeri Viitanen painotti.

Torstaista 6.3. lähtien tallenteet löytyvät liikenne- ja viestintäministeriön verkkopalvelussa Viestintäfoorumi 2014 -sivulta.

(LVM-tiedote: www.lvm.fi/uutinen)