Pia Viitasen koti on ja pysyy Hervannassa

Ajankohtaista, tiedotteet

Pia Viitasen koti on ja pysyy Hervannassa

Pia Viitasen koti on ja pysyy Hervannassa

Kansanedustaja Pia Viitasella on vahva lähiöidentiteetti. Tampereella hän on ja pysyy Hervannan tyttönä, Helsingissä asunto löytyy Itä-Helsingin Myllypurosta. Lähiöiden kasvutarinat kipuiluineen ja kasvuineen muistuttavat toisiaan.
Viitanen kasvoi ja aikuistui Hervannassa. Haastattelun aikana moni haluaa tervehtiä Viitasta kasvotusten, yllättäen ohi kulkee vanha ystäväkin.
– Hervanta on koti isolla koolla. Olen ylpeä Hervannasta. Se on paikka, jossa on hyvä olla, Viitanen toteaa.
Kun Viitanen mainitsee kakkoskotinsa Helsingissä, se on aina ”kämppä” tai ”asunto”. Hervannan koti on nimenomaan koti.
– Kun ihmiset tulevat juttelemaan tapahtumissa, he mainitsevat usein, että asuvat tai ovat asuneet Hervannassa. Minut mielletään edelleen hyvin vahvasti hervantalaisuuden kautta, Viitanen sanoo.
Kun Viitanen valittiin viime vaalikaudella asuntoministeriksi, hän oli valmistellut puheen. Lehdistötilaisuudessa häneltä pyydettiin, että hän esittelisi itsensä. ”Olen Pia Viitanen Hervannasta ja lähiöt ovat lähellä sydäntäni”, Viitanen vastasi kysymykseen. Samalla hän tajusi itsekin, että voisi ajaa lähiöiden asiaa omalla agendallaan.

Politiikan kokenut konkari pysyy ajassa mukana
Poliitikon tehtävä on pysyä ajassa mukana. Viitanen on opetellut käyttämään sosiaalista mediaa työvälineenä. Ihan selkärangasta se ei vielä tule, mutta alkaa jo sujua luontevana osana työtä. Sosiaalisessa mediassa Viitanen jakaa kanavasta riippuen joko politiikkaan ja eduskunnan arkeen liittyviä asioita tai myös arki-Pian kuulumisia. Sosiaalisen median kautta politiikan arki nivoutuu lähemmäksi muita ihmisiä.
Viitanen kertoo murroksesta hauskalla tarinalla, jossa hän istuu eduskunnan kahviossa katsellen, kun Mauri Pekkarinen kulkee ohi selfietikun kanssa. Viitanen oli ihmetellyt, mitä Pekkarinen tekee. Kyseessä oli YouTube-videon kuvaaminen.
– Kyllähän minunkin pitää osata, kun muutkin tekevät, Viitanen toteaa.
Viime aikoina Viitanen onkin tehnyt aluevaltauksia sosiaalisessa mediassa ja jakanut muutamia videoita. Vastikään Valtionvarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajaksi valittu poliittinen konkari sanoo, että hänellä on pitkään ollut samantyyppiset painotukset työssä. Niitä ovat esimerkiksi sivistys, asuminen ja talous. Aiemmin Viitanen oli myös mukana puolustus- ja turvallisuusjaostossa, joka oli hauska kurkistus itselle vieraammalle maaperälle. Tällä hetkellä työtä riittää verojaostossa ja sivistys- ja tiedejaostossa. Jo ensimmäisten kunnallisvaalien jälkeen vaaleissa menestyttyään ja lautakuntapaikan saatuaan Viitanen halusi kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakuntaan, koska koki sen käsittelemät asiat itselleen läheisiksi. Poliitikkona Viitanen sanoo hakevansa monipuolisuutta osaamisessa. Siksi uusien roolien hakeminen on luonteva osa poliitikon työtä.

Vapaa-ajallaan Viitanen rentoutuu katsomalla tv:tä.
– Hämmästyin valtavasti, kun löysin itsestäni aivan uuden puolen, kun tv-kanavia selatessani osuin Master Chef-ohjelmaan ja jäin katsomaan sitä kiinnostuneena. Itsehän en edelleenkään kokkaa. Mutta kun työ on kovin asiapitoista, siitä löytyi vastapaino, Viitanen sanoo.
Kotona Viitasta odottavat Silja- ja Simo- kissat ja mies. Hyvät kirjat houkuttavat rentoutumaan ja Viitanen mainitsee kotikylän Seppo Jokisen kirjat suosikeikseen. Jos aikaa olisi enemmän, Viitasen löytäisi yhä useammin lenkkipolulta.
– Kävelylenkeillä huomaa, kuinka kotikaupunki on oikeasti kaunis, Viitanen sanoo.

Pia Viitasen koti on ja pysyy Hervannassa