Pirkanmaan demarikansanedustajat vaativat: Hämeenkyrön ohitustie ministeriön kehittämishankkeeksi

Ajankohtaista, tiedotteet

Pirkanmaan sosialidemokraattiset kansanedustajat vaativat, että valtatie 3:lla Hämeenkyrön ohitustie sisällytetään liikenne- ja viestintäministeriön kehittämishankkeeksi, josta tehdään päätökset hallituksen kehysriihessä 2018.

– Nykyisellä tieosuudella on viime vuosina tapahtunut lukuisia onnettomuuksia, myös kuolemaan johtaneita. Uusi tielinjaus parantaisi liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden lisäksi alueen nykyisiä asuinympäristöjä sekä loisi edellytyksiä uudelle asuntotuotannolle. Hanke tukisi työllisyyttä ja yritystoimintaa. Parhaillaan monet investoinnit odottavat päätöstä ohikulkutiestä, kansanedustajat Jukka Gustafsson, Sanna Marin, Ilmari Nurminen ja Pia Viitanen perustelevat vaatimustaan allekirjoittamassaan kannanotossa.

Valtatie 3 on yksi Suomen tärkeimmistä päätieyhteyksistä ja osa kansainvälistä Euroopan teiden verkkoa (E12). Yhteyden sujuvuudella on keskeinen merkitys henkilöliikenteen lisäksi teollisuuden kuljetuksille ja joukkoliikenteelle.

– Ohitustien suunnitelmat ovat valmiina ja nyt on nopeasta toteutuksesta saatava päätökset. Hankkeen toteutus ajoittuisi vuosille 2019-2020 kansanedustajat toteavat.

 

Demokraatti 30.10.2017