Pirkanmaan sd-kansanedustajat: SDP tarjoaa aidon vaihtoehdon

Ajankohtaista, tiedotteet

SDP tarjoaa aidon vaihtoehdon

Aamulehden pääkirjoitukseen viitaten (1.2): Sdp haluaa vaikuttaa tarjoamalla rakentavasti hallituksen politiikalle vaihtoehtoisia esityksiä ja uusia avauksia. Olemme esittäneet oman talous- ja työllisyyslinjamme vaihtoehtobudjetissamme.

Hallituksen talouslinjan suurin ongelma on, että siitä puuttuvat toimet työllisyyden edistämiseksi tässä ja nyt. Sdp haluaa Suomen työlinjalle ja tähän olemme esittäneet monia konkreettisia avauksia. Ottaisimme käyttöön mm. ns. Rinteen työllistämismallin, jossa työttömyysturvaa voidaan käyttää aktiivisesti työllisyyden parantamiseksi. Yrittäjyyden edistämiseksi olemme tehneet yrittäjyyspaketin, joka sisältää mm. ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen kohdistuvan verovähennyksen. Viennin tukemiseksi tekisimme täsmätoimia mm. energiaverotuksen ja väylämaksujen alentamisen kautta. Työllisyyttä tukisimme myös mm. investoimalla homekoulujen, päiväkotien ja kirjastojen korjauksiin sekä väylien ja asuntojen rakentamiseen ja peruskorjaukseen.

Ottaisimme Emupuskurit käyttöön ja alentaisimme työeläkemaksuja väliaikaisesti. Tämä alentaisi työnantajien kustannuksia ja parantaisi kansalaisten ostovoimaa. Turvaisimme myös työllisyysmäärärahat sekä nuorisotakuun, joita hallitus nyt ajaa alas. Tulevaisuuden kasvulle tuhoisat koulutuksen leikkaukset peruisimme.

Työllisyyttä tukee myös oikeudenmukainen verotus. Budjettimme käy harmaan talouden kimppuun ja haluamme, että myös finanssisektori osallistuu yhteiskunnan toimintojen kustantamiseen.

Hallitus on tehnyt eläkkeensaajia koskevia kipeitä leikkauksia ja lisäksi hallitus eriarvoistaa eläkkeensaajien verotuksen suhteessa palkansaajiin. Tämä on iso pettymys ja tulemme jatkamaan painostustamme tässä asiassa niin kauan, kunnes hallitus korjaa virheensä eläkkeensaajia kohtaan.

Vaihtoehtomme sisältää rahoituksen näille esityksille ja ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus.

Aktiivisella politiikalla olemme myös saaneet hallituksen perääntymään useissa huonoissa hankkeissaan. Mm. eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen, pakkolakien sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkausten, veronkiertäjien armahduslain ja omistusten piilottamisen mahdollistavan hallintarekisterilain peruuttaminen ovat varmasti olleet voittoja niin opposition kuin kansalaisten ja kansalaisjärjestöjenkin mittavalle painostustyölle. Samoin osa harmaan talouden torjunnan leikkauksista peruttiin ja verotuksessa tehtiin pieni korjausliike suurimpien ansiotulojen ja pääomien verotuksen suhteen. Me Pirkanmaan sd- kansanedustajat emme tehneet turhaa aamumatkaa yhdessä matkustajien kanssa Mänttä-Vilppulan asemalta Tampereelle. Matkan anti oli osaltaan vaikuttamassa, että hallitus joutui ottamaan takapakkia myös junaliikenteen alasajoesityksissään.

 

Jukka Gustafsson

Sanna Marin

Ilmari Nurminen

Pia Viitanen