PIRKANMAAN SOSIALIDEMOKRAATTIEN KANNANOTTO SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

Ajankohtaista, tiedotteet

Pirkanmaan sosialidemokraatit moittivat hallituksen soteuudistusta. Hallituksen sote-esityksessä uudistuksen alkuperäinen tavoite asiakkaan paremmasta palvelusta on monelta osin sivuutettu. Hallituksen esitys uhkaa kasvattaa ihmisten välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja markkinaehtoisella sotemallillaan.

Pirkanmaan sosialidemokraatit ovat myös huolissaan sote- ja maakuntauudistuksen kireästä aikataulusta. Lokakuulle suunniteltujen maakuntavaalien aikataulua tulee arvioida vielä uudelleen. Parempi ajankohta olisi pitää mahdolliset vaalit 2019 huhtikuussa eduskuntavaalien yhteydessä. Näin sotelakien käsittelyllekin jäisi enemmän aikaa.

Pirkanmaan sosialidemokraattien mielestä maakunnalle on taattava riittävä rahoitus uudistuksen toimeenpanolle. Maakunnan rahoitustarpeen ja valtiovarainministeriön laskelmien välillä on tällä hetkellä lähes 100 miljoonan ero/vuosi.

Pirkanmaan sosialidemokraatit eivät voi estää hallituksen soteuudistuksen toteutumista (eduskunta voi), joten haluamme tehdä huonosta mallista parhaan mahdollisen pirkanmaalaisille siltä varalta, että hallituksen sote esitys toteutuu. Meille pirkanmaalaiset ovat etusijalla sote- ja maakuntauudistuksessa. Tämä tarkoittaa lähipalvelujen turvaamista, henkilöstön aseman huomioimista, uusia osallistumismuotoja maakuntalaisille vaikuttaa maakunnan asioihin ja lisää työpaikkoja hyvinvoinnin turvaamiseksi.