Poliitikkona museoharjoittelussa

Ajankohtaista, tiedotteet

Kiinnostava tutustuminen kulttuuriluotsi-toimintaan Tampereella. Pilvi Nissilä ensin perehdytti asiaan ja sitten kierros kauniissa Milavidassa luotsien Leenan ja Marjon johdattelemana mukavien ihmisten kanssa. Tosi arvokasta toimintaa, joka tuo kulttuurin ilon kaikkien lähelle   ☀️🌸🌺 kulttuuri kuuluu kaikille!

***

Poliitikon museoharjoittelu Tampereella – poliitikot tutustuvat kulttuuriluotsin tehtäviin 

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ja kansanedustaja Pia Viitanen tutustuvat museoiden toimintaan valtakunnallisesta Poliitikon museoharjoittelu -kampanjassa, joka on Museoliiton järjestämä. Kampanja toteutetaan 26.– 30.8.2019. Käytännönläheisillä museovierailuilla tuodaan esille monipuolista, kulissienkin takaista museotyötä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

 Loukaskorpi ja Viitanen tekevät museoharjoittelunsa Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa ja Tampereen kaupungin museoissa, joissa he tutustuvat Kulttuuriluotsi-vapaaehtoistoimintaan sekä Vapriikin kuva-arkistoon. Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen, jota voi pyytää tueksi ja seuraksi museoon. Kulttuuriluotsitoiminnan tavoitteena on tehdä museoita helpommin lähestyttäviksi niille henkilöille, joille museossa käyminen ei ole tuttua tai joiden ei yksin tule lähdettyä museoon. Lisäksi kulttuuriluotseja toimii avustavissa tehtävissä Tampereella Vapriikin kuva-arkistossa, Museokeskus Ruskossa sekä Pirkanmaan maakuntamuseossa. Museoissa vapaaehtoiset osallistuvat yhteisen kulttuuriperinnön hoitamiseen. Kulttuuriluotsitoiminta tarjoaa vapaaehtoisille yhteisöllistä tekemistä ja tuo kuntalaisten äänen museoon.

Loukaskorpi tutustuu tiistaina 27.8. Vapriikin kuva-arkistoon sekä kulttuuriluotsien tehtäviin kuva-arkistossa. Luotsit osallistuvat viikoittain kuva-arkiston kokoelmatyöhön mm. järjestämällä kokoelmia, pussittamalla ja skannaamalla valokuvia sekä avustamalla näyttelyiden tuottamisessa. Viitanen tutustuu perjantaina 30.8. kulttuuriluotsitoimintaan Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa. Luotsiperehdytyksen jälkeen Viitanen lähtee luotsaamaan kahden kulttuuriluotsin kanssa luotsiasiakkaita Museo Milavidaan.

Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallinen kehittämishanke/ Tampereen kaupunki