Presidentti Tarja Halosesta Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtaja

Ajankohtaista, tiedotteet

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on nimittänyt presidentti Tarja Halosen Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtajaksi 1.5.2015. Samalla opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt alivaltiosihteeri Timo Viherkentälle hänen omasta pyynnöstään eron puheenjohtajan tehtävästä 24.3.2015 lähtien. Hallituksen toimikausi alkoi tammikuussa 2014 ja päättyy toukokuussa 2017 pidettävään valtuuskunnan kokoukseen.

Kansallisgallerian hallituksen varapuheenjohtajana toimii dosentti Hannele Lehto ja jäseniä ovat professori Silja Rantanen, museonjohtaja Riitta Valorinta, hallituksen puheenjohtaja Mauri Niemi ja toimitusjohtaja Martin Estlander. Viherkenttä anoi eroa 10.3. tultuaan nimitetyksi valtiovarainministeriön julkisen talouden alivaltiosihteerin virkaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö nimeää Kansallisgallerian hallituksen kolmivuotiseksi toimikaudeksi.

Kansallisgalleria on kuvataiteen valtakunnallinen museo, jonka tarkoituksena on kulttuuriperinnön vahvistaminen ja taiteellisen sivistyksen edistäminen. Kansallisgallerian kokoelma on valtion omistuksessa olevaa kansallisomaisuutta. Kansallisgallerian museoita ovat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

OKM-tiedote