SDP peruisi epäreilut leikkaukset – Vaihtoehtobudjetti tuo työtä ja vähemmän velkaa

Ajankohtaista, tiedotteet

SDP:n valtiovarainvaliokuntavastaava Pia Viitanen kertoo, että SDP:n tuleva vaihtoehtobudjetti sisältää vahvoja toimia työllisyyden parantamiseksi ja tarjoaa oikeudenmukaisen vaihtoehdon hallituksen oikeistolaiselle talouslinjalle.

– SDP:n vaihtoehto sisältää myös rahoituksen esityksille niin, että vaihtoehdossamme otamme vähemmän velkaa kuin hallitus ottaa, Viitanen toteaa.

Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas oli haastattelussaan pahoillaan Sdpn talousarvioaloitteista, joissa esitetään mm. eläkkeensaajiin kohdistuvien leikkausten peruuttamista.

– Valtiovarainvaliokunnan jäsen Rantakankaalla on mennyt pahasti lisärahan ja leikkauksen käsitteet sekaisin. SDP esittää eräiden kaikkein epäoikeudenmukaisimpien leikkausten peruuttamista. Esimerkiksi moni pienituloisen eläkkeensaaja joutuu kohtuuttomaan tilanteeseen, kun asumistukea ja lääkekorvauksia leikataan. Lisää rahaa sen sijaan tarvitaan työllisyyteen, jotta uhkaava verotulojen pohjan pettäminen ei toteudu.

Viitanen ihmettelee hallituksen arvovalintoja.

– Rantakankaalla ja Suomen Keskustalla riittää rahaa autoveron alennukseen, vaikka kymmenesosalla alennuksesta voitaisiin pelastaa aluekehitykselle hyvin tärkeä VR:n ostoliikenne. On käsittämätöntä, että Keskusta hyväksyy ja puolustaa maakuntien junaliikenteen alasajoa.

Viitanen pahoittelee, että Keskusta on hyväksynyt kylmän kokoomuslaisten oikeistolinjan ja liittynyt perussuomalaisten joukkoon vaalilupaustensa pettämisessä.

Tästä uutiseen SDP:n sivulla