Sdp:n Viitanen: KAIKKONEN OPPOSITION LINJOILLE

Ajankohtaista, tiedotteet
Kansanedustaja Pia Viitanen (Sdp) on tyytyväinen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen kannanottoon, jossa hän toivoo hallitukselta vielä ratkaisuja kaikkein heikompiosaisten hyväksi.
– Kaksi päivää eriarvoistumista käsittelevän välikysymyksen jälkeen Kaikkoselta tulee tunnustus, että toimia tarvitaan heikompiosaisten hyväksi. Vaikka Kaikkonen tunnustus tulee hieman myöhäisherännäisesti, toivotan Antti Kaikkosen tervetulleeksi opposition linjoille.
Viitanen muistuttaa, että juuri eilen eduskunnassa äänestettiin hallituksen esityksestä eläkeindeksien jäädyttämisestä ja käytiin pitkä keskustelu hallituksen esityksestä, jossa työttömyysturvaa leikataan, jos työtön ei yrityksistä huolimatta saa työpaikkaa.
– On hivenen outoa, että torstaina eriarvoisuutta käsittelevässä välikysymyksessä todistetaan vahvoin sanoin, että kaikki on hyvin, perjantaina leikataan eläkkeitä ja lauantaina vaaditaan toimia heikompiosaisten hyväksi.
– Jatkossa olisi parempi, jos päähallituspuolueen eduskuntaryhmän omatunto kolkuttaisi jo ennen, kun heikompiosaisten tilannetta pahentavia päätöksiä tehdään, eikä vasta päivä niiden tekemisen jälkeen.
Viitanen jää odottamaan hallitukselta toimia Kaikkosen vaatimuksen toteuttamiseksi.
Viimeksi niitä odotettiin budjettiriihestä. Tuolloin odotukset olivat korkealla, koska Kaikkonen oli kesällä vaatinut toimia eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi.
– Pettymys oli suuri, kun Kaikkosen vaatimia toimia eläkkeensaajien hyväksi ei budjettikirjasta löytynyt.
Viitanen odottaa, että tällä kertaa Kaikkosen sana painaa ja hallitus toimii ripeästi.
– Toivon ja odotan, että tällä kertaa näemme pikaisesti toimia, joilla heikompiosaisten asemaa parannetaan. Muuten näyttää siltä, että Kokoomuksen tahtipuikko määrittelee nuotit ja pääministeripuolue laulaa taustakuorossa.
Lisätietoja: Pia Viitanen P. 050 511 3039