Stubb on anteeksipyynnön velkaa

Ajankohtaista, tiedotteet

SDP:n valtiovarainvaliokuntavastaava, kansanedustaja Pia Viitanen sanoo, että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) on anteeksipyynnön velkaa eläkeläisille.

Ennen vaaleja Kokoomuksen puheenjohtaja Stubb lupasi, että eläkeläisiä ei veroteta enempää kuin palkansaajia.

– Nyt valtiovarainministeri Stubb toimii juuri päinvastoin, kun hänen veroesityksissään palkansaajille suunnatut pienet kevennykset eivät koske eläkkeensaajia, Viitanen toteaa.

– Ennen vaaleja puheenjohtaja Stubb kertoi, että palkansaajien ja eläkkeensaajien yhtenäinen verokohtelu on osa Kokoomuksen “perusfilosofiaa”. On hämmentävää, että nyt tämä perusfilosofia on kääntynyt ympäri 180 astetta aivan uudeksi filosofiaksi edellisen tilalle.

Viitasen mukaan hallituksen linjanvalinta on ikävä ja kylmä viesti eläkkeensaajille. Aikaisempina vuosina ja vielä ennen vaaleja tunnustettiin, että on tärkeää, että palkansaajien ja eläkkeensaajien verokohtelu on tasavertainen.

– Nyt kokoomusministeri täysin vastoin sitä, mitä vaalien alla puhui, lähtee tielle, jossa eläkkeensaajien verotus saatetaan palkansaajien verotusta huonompaan asemaan. Tämä on vakava kysymys myös luotettavuuden näkökulmasta, Viitanen sanoo.

Hän uskoo, että eläkkeensaajat ovat pettyneitä tähän ratkaisuun ja saattavat tuntea tulleensa huijatuiksi.

– Toivon, että ministeri Stubb ymmärtää olevansa anteeksipyynnön velkaa eläkeläisväestöllemme. Ministerin toivoisi myös toimivan ryhdikkäästi ja korjaavan tämän hallituksen esityksen vakavan valuvian.

Linkki uutiseen SDP:n sivulla