Viitanen iloitsee Kansallisteatterin korjausrahasta: SDP:n vaihtoehtobudjetti toteutuu

Ajankohtaista, tiedotteet

Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi SDP esitti joukon toimia. Sukupolvien sillan merkeissä esitimme mm. Veteraaneille lisää voimavaroja kuntoutukseen ja kotipalveluihin ja kaikille nuorille kesäduunia. Museoiden juhlakuukaudella kaikille tarjottaisiin maksuton pääsy pysähtyä muistamaan menneitä polvia, arkista elämää ja kulttuurin saavutuksia ja avaamaan ikkunoita maailma tuulille. Kansallisteatterin kaivattu remontti saattaa teatterin arvoiseensa asuun. Hienoa, että tästä hallitus otti kopin kehysriihessä.

Tiedote 28.4.2017

SDP:n kansanedustaja, Valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Viitanen on tyytyväinen julkisuudessa olleeseen tietoon, että Kansallisteatterin peruskorjaukseen olisi tulossa rahoitusta.

– SDP esitti vaihtoehtobudjetissaan peruskorjauksen alulle panemista osana Itsenäisen Suomen 100 vuotisjuhlan toimia. On myönteistä, että hallitus on nyt tarttumassa tähän yhteiseen kunnia-asiaamme.

Suomen Kansallisteatterin rakennus on itsenäisyyttämme iäkkäämpi. 115 vuotta täyttävän teatteritalon rapistuneet, kosteusvaurioituneet ja tekniikaltaan käyttökelvottomat tilat tulee peruskorjata palvelemaan kunnialla taiteilijoita, henkilökuntaa ja yleisöä.

– Toimeen on tartuttava ripeästi. Yhteinen Kansallisteatterimme ansaitsee tulla arvoiseensa asuun.