Yli 200 saanut apua asumisongelmissa Tampereella – Hanke loppuu, tuki ei

Ajankohtaista, tiedotteet

”Tämä uutinen lämmittää mieltä. Toimiessani kulttuuri- ja asuntoministerinä asetin työryhmän miettimään konkreettisia toimia nuorten asunnottomuuden torjumiseksi. Nämä hankkeet olivat yksi työn seuraus. On hienoa, että moni nuori on saanut apua asumisongelmissa ja toiminta vakinaistetaan Tampereella. Tärkeä työ jatkuu”.

Linkki Tamperelaisen uutiseen 29.12.2016:

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/469968-yli-200-saanut-apua-asumisongelmissa-tampereella-hanke-loppuu-tuki-ei

KAUPUNKI Tampereella lokakuussa 2015 aloittanut nuorten asumisneuvonta on auttanut yli 200 ihmistä asumisen pulmissa.
Nuorten asumisneuvonta on tavoittanut jo yli 200 nuorta ja omaista asumisen pulmissa. Uusia asuntoja on löytynyt myös lähes sata.

Asumisneuvonta on tarkoitettu asunnottomille, asunnon menettämisen uhan alla oleville ja itsenäistyville nuorille. Nuorten yleinen asumisneuvonta on uusi palvelumuoto Tampereella, ja sillä vauhditetaan nuorisotakuun toteutumista.

– Ilman omaa asuntoa nuoren on vaikea esimerkiksi työllistyä, opiskella tai vähentää päihteiden käyttöä. Nuoret ovat saaneet asumisneuvonnan kautta myös tukea asumisen onnistumiseen ja apua ja ohjausta monissa muissa elämän ongelmissa, kertoo Nuorten asumisneuvonta -hankkeen projektikoordinaattori Reetta Salminen.

<!– Context default missing for this advertisement –>

Asumisneuvonnan tarkoituksena on auttaa nuorta rakentamaan kestävä asumisen polku, jotta asunnottomuus ei uusiutuisi.

– Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa on asiakastyön lisäksi kehitetty nuorten asumisen käytänteitä. Hanke on herätellyt vuokranantajatahoja ottamaan nuoret huomioon asukasvalinnoissa ja vahvistanut vuokranantajien ja sosiaalitoimen yhteistyötä nuorten asumisasioissa, Salminen kertoo.

Nuorten kanssa toimiville ammattilaisille on jaettu tietoa asuntoasioissa.

– Marraskuussa on käyty tutustumassa nuorten ja ikäihmisten yhteisasumisen ratkaisuihin pääkaupunkiseudulla. Yhteistyötä on tehty myös pääkaupunkiseudun asumisneuvojien ja Ympäristöministeriön kanssa. Hanke päättyy vuoden 2016 lopussa, mutta nuorten asumisneuvonta jatkuu Tampereen kaupungin omalla rahoituksella osana kaupungin nuorisotakuu- ja ohjaamo-palveluita, Salminen toteaa.